Gâdea și Ursu, reclamație în Senat. "Am văzut recent nişte indivizi...

Reprezentanții Antena 3, Mihai Gâdea și Adrian Ursu, au participat, joi, la dezbaterea din Senat cu privire la libertatea presei. Cei doi jurnaliști au reclamat abuzurile statului împotriva instituțiilor de presă. 

"Probabil nu suntem singurii care am trecut prin aşa ceva. Probabil am considerat că asta este societatea în care trăim. Aceste lucruri trebuiesc investigate. Cine i-a cerut lui Sorin Blejnar, un individ profund corupt, cine i-a cerut să facă aceste controale şi această formă de represiune şi suprimare? A venit apoi CNA, asupra căruia cred că există nişte comisii parlamentare care ar trebui să-şi exercite atribuţiile de control. Cu toţii am privit cum o doamnă cerea închiderea unui post de televiziune şi toţi reţinem că preşedinta CNA a fost prinsă inventând plângeri, la adresa postului nostru. Noi a trebuit să plătim sume uriaşe. O formă de suprimare este cea de amendare" a spus Mihai Gâdea, CEO Antena 3. 

"Am văzut recent nişte indivizi care nu erau speriaţi pentru că erau şcolarizaţi ca să nu fie speriaţi, erau şcolarizaţi ca să inducă teamă şi spaimă. Erau indivizi care teoretic reprezentau ANAF-ul, intrând în desant, făcându-le poze şi întrebând cum îşi permit să stea într-o clădire a statului. Vulnerabilitatea presei, mai ales a celei independente, să nu ne ferim, există o presă independentă, sunt instituţii de presă care să chinuie să obţină corect şi transparent bani din publicitate şi există instituţii de presă finanţate ilegal" a mai spus Mihai Gâdea, potrivit antena3.ro

[citeste si]    

Jurnalistul Adrian Ursu a precizat: "Parlamentului I s-a interzis să îşi exercite drepturile. E inadmisibil ca o comisie parlamentară să cheme un şef de parchet, în România zilelor noastre se aplică sancţiuni jurnaliştilor şi oamenilor politici, dacă fac diverse comentarii legate de justiţie. Dar justiţia poate face orice. E nevoie de reechilibrarea acestor relaţii. Senatul pare să fie singura instituţie care încearcă să îşi redescopere menirea, să redevină o instituţie în slujba oamenilor care i-au votat. România de astăzi nu mai este condusă de oameni aleşi, ci de sinecurişti şi securişti".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel