Gabriela Firea, implicată într-un proiect care stagnează de ani de zile

Gabriela Firea este fermă în ceea ce privește proiectele de investiții. Miercuri, primarul ales al Capitalei s-a aflat în zona pasajului de la Ciurel, o investiție care tărăgănează de ani de zile: trebuia să se termine în 5 ani, dar durează de 9 ani.

"Am fost astăzi la unul dintre cele mai importante obiective de investiții ale Capitalei, lucrare ce vizează penetrația și racord Splaiul Independenței- Ciurel - Autostrada București - Pitești, un sistem rutier de tip drum expres - o alternativă la Bulevardul Iuliu Maniu, cel mai poluat din Europa", precizează Gabriela Firea.

"Și în acest caz, ca în multe altele despre care v-am vorbit până acum, nimic nu a mers cum era prevăzut inițial, o lucrare ce trebuia terminată în cinci ani, n-a fost finalizată nici după nouă ani de la încheierea contractului.

Contractul de execuție a fost semnat cu asociația JV Bogl -Astaldi- Euroconstruct- Tehnologica- Proiect București pe 25.10.2007.
Proiectul a fost împărțit de la început în trei tronsoane, lungimea totală a lucrării fiind de 17 km.

1) Nodul Virtuții cu un pod metalic suspendat de cabluri amplasat diagonal peste Dâmbovița, unul de beton armat peste Soseaua Virtuții și rampele de acces aferente.
2) Tronsonul între Șoseaua Virtuții și Șoseaua de Centură cu un pod clasic peste aceasta
3) Tronsonul de legatură cu autostrada A1

[citeste si]

Lucrarea trebuia finalizată în 2012 dar pentru că lucrurile nu au fost stabilite foarte clar de la bun început, a urmat un șir lung de amânări și întârzieri.

Protestele oamenilor din zonă care nu au fost consultați, procesele în instanță, anularea unor acte administrative tot în instanță, exproprieri făcute în pas de melc,
lipsa unui PUZ, toate acestea au dus la situația de față.

În calitate de primar general împreună cu reprezentanții Consiliului General, ai firmelor implicate în proiect și cu toți factorii implicați voi stabili termene exacte pentru ca aceasta lucrare extrem de importantă pentru toți bucureștenii să fie terminată cât mai repede.

În acest moment, lucrarea este finalizată doar în proporție de 12,8 %, ultimul termen fiind 2018.

Vreau să mai precizez un lucru, în perioada mandatului meu, nicio investiție edilitară nu va fi demarată fară consultarea bucureștenilor", a mai declarat primarul ales al Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel