Gabriela Firea-Traian Băsescu. ICCJ a respins cererea făcută de Gabriela Firea

Cerere Gabriela Firea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, să respingă ca inadmisibilă plângerea Gabrielei Firea împotriva soluţiei dispuse de procurorii de la Parchetul instanţei supreme de suspendare a cercetării preşedintelui Traian Băsescu, acuzat de ameninţare şi şantajare de senator.

VEZI ȘI: Oana Stancu-Mugur Ciuvică, cuvinte DURE. Oana Stancu: M-ați făcut penibilă și patetită. Nu mă așteptam la astfel de manevre

Cerere Gabriela Firea. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Cerere Gabriela Firea. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins plângerea făcută de Gabriela Firea prin care se cerea urmărirea penală a lui Traian Băsescu.

Cerere Gabriela Firea. Gabriela Firea l-a acuzat de șantaj pe Traian Băsescu după ce acesta a atenționat-o public că s-ar putea să nu-și mai găsească soțul acasă, dacă nu este atentă. Afirmația a fost făcută în scandalul Nana. Avocatul Lucian Bolcaș spunea că este inacceptabil ca ICCJ să judece cauza în absența avizului de la Curtea Constituțională.

Cerere Gabriela Firea. PICCJ a anunţat, în 18 aprilie, că a dispus urmărirea penală pentru şantaj, în urma plângerii formulate de Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, la care a fost conexată şi sesizarea parlamentarilor, însă punerea în mişcare a acţiunii penale a fost suspendată, întrucât preşedintele are imunitate.

Cerere Gabriela Firea. Articolul 84, alineatul 2 din Constituţie prevede că "Preşedintele României se bucură de imunitate".

Cerere Gabriela Firea. Potrivit articolului 96, alineatul 1 din legea fundamentală, "Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare".

Cerere Gabriela Firea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, în 20 iunie, sesizarea Curţii Constituţionale privind suspendarea urmăririi penale a preşedintelui Traian Băsescu, din motive de imunitate, în dosarul în care senatorul Gabriela Firea a reclamat că a fost şantajată de şeful statului, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel