Gabriela Firea: Crearea Centrelor de îngrijire pentru seniori, o prioritate pentru mine

"Crearea Centrelor de îngrijire pentru seniori este o prioritate pentru mine! PSD este un partid căruia îi pasă de oameni, și mă voi implica personal pentru a găsi rezolvarea problemei bătrânilor aflați în dificultate! Sunt oameni care au muncit o viață și nu merită o bătrânețe mizeră!", declară senatorul Gabriela Firea, candidatul Alianței PSD+UNPR la Primăria Capitalei.

Gabriela Firea, împreună cu primarul sectorului 4 Daniel Băluță, candidatul PSD+ UNPR la Primăria Sectorului 4, a participat miercuri la inaugurarea Căminului pentru persoane vârstnice "Sfântul Nectarie", amplasat în incinta Grupului Școlar Industrial "Dacia".

"Apreciez foarte mult inițiativa colegului meu Daniel Băluță, actualul primar interimar al Sectorului 4, de a se implica în problemele oameniilor în vârstă, fără posibilități materiale și cu probleme grave de sănătate. PSD este un partid căruia îi pasă de oameni, problemele sociale sunt o prioritate. Ca primar general voi fi alături de oameni și voi găsi cele mai rapide soluții în a le rezolva", a declarat Gabriela Firea, candicatul Alianței PSD+UNPR la Primăria Capitalei.

Cine sunt beneficiarii acestui proiect

Căminul a fost reabilitat, fiind în trecut o clădire abandonată. Sumele necesare realizării acestei investiții provin din bugetul local al Sectorului 4, în total fiind vorba de 6.665.240,44 lei.

Căminul "Sfântul Nectarie" are 120 de locuri, va fi funcțional din septembrie iar cazarea și toate serviciile specifice vor fi gratuite.

De acest proiect vor beneficia vârstnici care nu au locuință și nici posibilitatea de a-și asigura condiții de locuit, care nu au venituri proprii, nu se pot gospodării singuri sau se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile socio-medicale.

Gabriela Firea: Noi am reușit și vom continua

"Sunt foarte multe clădiri abandonate care pot fi reabilitate și folosite în interesul cetățenilor. Noi am reușit și vom continua. Săptămâna viitoare voi inaugura un adăpost de noapte pentru oamenii străzi. Putem face foarte multe lucruri împreună", a precizat Daniel Băluță.

Nevoile oamenilor în vârstă au fost cuprinse în programul de guvernare locală al senatorului Gabriela Firea, candidatul Aliantei PSD + UNPR la Primaria Capitalei.

Crearea de centre de îngrijire pentru bătrâni este o prioritate. Astfel de centre ar răspunde nevoii de îngrijire în sistem rezidenţial şi ar crea un pol de coeziune socială în sânul comunităţii în care ar urma să fie construite.

De asemenea, în cazul persoanelor vârstnice cu probleme de sănătate, dar cu o stare stabilă, o soluţie este crearea unei reţele de îngrijitori la domiciliu. Dacă partea de servicii medicale la domiciliu s-a îmbunătăţit în ultimii ani, în ceea ce priveşte asistenta la domiciliu pentru alte lucruri decât serviciile medicale (ajutor la menaj, cumpărături, curăţenie, socializare) a cunoscut un regres semnificativ în ultimii ani.

O astfel de reţea, coordonată de către Primăria Municipiului Bucureşti, va putea creşte calitatea vieţii persoanelor vârstnice şi va preveni instituţionalizarea acestora.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel