Gabriela Firea, consens între Ministerul Energiei, ELCEN și RADET

Gabriela Firea a avut o intalnire de lucru cu Ministrul Energiei, Victor Grigorescu si cu managementul ELCEN pentru a discuta despre situatia RADET-ELCEN si despre masurile care trebuie luate pentru asigurarea agentului termic pe timp de iarna. 

La finalul intalnirii, in cadrul unei declaratii comune, Primarul General, Gabriela Firea, a anuntat ca s-a decis demararea unui program comun de lucru, care sa beneficieze atat de sprijinul Ministerului Energiei, cat si de cel al ELCEN.

Astfel, s-a stabilit ca reviziile ELCEN sa includa si un program de reparatii in reteaua de distributie a RADET, pentru a eficientiza timpul alocat acestora si pentru a reduce disconfortul cetatenilor.

Primarul General a explicat ca, in urma discutiilor privind datoriile pe care RADET le are catre ELCEN, s-a stabilit acolarea de resurse de la bugetul local pentru plata esalonata a acestora:

"La rugamintea noastra expresa, cu privire la cele 3,5 milioane de euro pe care le vom aloca RADET pentru reparatii urgente in vederea pregatirii pentru sezonul rece - rugamintea din partea Ministerului a fost suplimentarea acestei sume cu datoria cea mai presanta si anume plata subvenitiei restante pe ultimele 6 luni catre Elcen, in jur de 70 de milioane de lei. Am agreat acest mod de lucru si vom esalona plata acestei datorii, mai ales ca banii exista, asa cum am fost informata de Directia economica din cadrul Primariei".

[citeste si]

Primarul General a amintit ca: "la randul sau, RADET are de incasat de la terte institutii peste 260 de milioane de euro, dintre care aproximativ 160 milioane euro din 2007-2011 de la MAI, suma care ar trebui recuperata in perioada imediat urmatoare, tocmai pentru a nu interveni prescriptia".

Ministrul Energiei a catalogat aceasta discutie ca una pragmatica, axata pe solutii concrete. El a precizat ca cele doua prioritati ale momentului sunt : stabilirea unui grafic pentru lucrari si reparatii pentru pregatirea sezonului rece, si elaborarea unei strategii pe termen lung pentru ca sistemul să fie mai eficient. Privind datoria RADET către ELCEN si proprierea pe conturi, Victor Grigorescu a spus că in perioada această sunt aspecte tehnice, si acest lucru se va stabili intre cele doua companii si cei responsabili.

La randul sau, directorul ELCEN a declarat ca in perioada imediat urmatoare la nivelul ELCEN se va constitui un grup de lucru care va realiza un calendar al reparatiilor atat pentru ELCEN, cat si pentru RADET, grup de lucru care va reprezenta dupa aceea dispeceratul unitar RADET-ELCEN care sa functioneze pe perioada sezonului rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel