Gabriela Firea, cerere expresă către Guvern: Centura Capitalei să treacă în administrarea Primăriei Generale

Gabriela Firea, a lansat un apel la adresa Guvernului României să înțeleagă necesitatea trecerii centurii Capitalei în administrarea Primăriei Generale a Capitalei,

"Vin în faţa dvs încă o dată cu o solicitate cordială, colegială, prietenoasă faţă de Guvernul României pentru a înţelege necesitatea ca Centura Capitalei să fie administrată de Primăria Generală, aşa cum se întâmplă în cazul tuturor drumurilor importante din jurul marilor capitale europene. În mod evident, Municipalitatea este prima interesată pentru finalizarea acestui obiectiv strategic, atât pentru Capitala României, cât şi pentru zona metropolitană - mă refer aici la judeţul Ilfov", a declarat edilul general la forumul Fonduri europene. 2017 - un nou început, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Primarul general a adăugat că, atâta vreme cât nu se va înţelege faptul că Primăria Bucureşti are datoria de a rezolva această problemă, se va menţine "acelaşi bilanţ sumbru", după 27 de ani din cei 82 de kilometri de centură au fost realizaţi doar 20, în sensul lărgirii la două benzi pe cele două sensuri.

[citeste si]

"Este un bilanţ negativ pe care, din nefericire, din punctul meu de vedere, nu avem cum să îl rezolvăm cu puteri miraculoase, câtă vreme orice guvern, orice minister al transporturilor şi fostul CNADNR - actualmente CNAIR - are în responsabilitate multe alte centuri ale oraşelor, drumuri exprese, alte obiective strategice pentru ţară. Nu înţeleg de ce nu ni se acordă - de fapt, o greutate pe umerii noştri - o mare răspundere, pentru că nu cerem Centura Capitalei la Municipiul Bucureşti doar ca să ne fălim cu ea. Dacă o luăm în administrare înseamnă că ne-am făcut calculele, strategia, ne-am organizat, avem multă disciplină şi vrem să finalizăm o dată pentru totdeauna Centura Capitalei, care înseamnă o viaţă mai bună pentru cetăţeni, mai puţină poluare, mai puţine accidente, siguranţă în trafic, creşterea calităţii vieţii tuturor", a precizat Firea.

Ea a subliniat că este vorba despre "o solicitare colegială", nu un atac la adresa Guvernului.

"Nu ne ocupăm cu atacuri, nu ne ocupăm cu polemici. Dar insist asupra acestui obiectiv şi ştiu că în această perioadă se dezbate la nivelul Guvernului României, pentru că noi am transmis şi în scris o solicitare în acest sens către domnul prim-ministru, către doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, către ministrul Transporturilor, domnul Cuc, către toţi factorii responsabili să analizeze cu celeritate transferarea în administrarea Primăriei Capitalei a Centurii Municipiului Bucureşti. Ca un răspuns preliminar şi neoficial, mi s-a spus că s-ar pierde fonduri europene, dar nu cred că este adevărat, deoarece m-am interesat şi eu, iar aceste fonduri europene sunt alocate pentru obiectiv, nu pentru instituţie", a spus edilul general.

În cadrul evenimentului, la care a fost prezent şi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, primarul Gabriela Firea a precizat că un guvern are foarte multe responsabilităţi, existând priorităţi de soluţionat în toate oraşele ţării, dar că PMB este interesată să administreze şi finalizeze cu prioritate Centura Capitalei. Ea a menţionat că, în premieră, PMB are un departament care se ocupă în mod special de atragerea fondurilor europene şi monitorizarea proiectelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel