Gabriela Firea, mișcare de ultimă oră

Gabriela Firea a anunțat că a convocat comandamentul de primăvară.

Primarul Capitalei își dorește un oraș mai curat, dar și repararea drumurilor, afirmă Gabriela Firea în cadrul unei conferințe. În comandamentul de primăvară iau parte și edilii celor 6 sectoare ale Bucureștiului.

Edilul a subliniat că în privința Centrului Vechi sunt necesare mai multe măsuri de igienizare, ecologizare și înfrumusețare. 

"În imobilele de deasupra teraselor se vor lua toate măsurile pentru ca acele familii care locuiesc acolo să păstreze curățenia orașului și să nu mai fie situații — așa cum s-a întâmplat în primăvara și vara trecută — în care turiști sau chiar bucureșteni se aflau în zonă pentru a se relaxa, iar deasupra se aruncau gunoaie pe balcon, mirosea foarte urât, ca să nu mai spun că apăreau rozătoare", a spus Gabriela Firea.

Victoriei, cale pietonală

"Ne pregătim pentru ca în preajma sărbătorilor pascale Calea Victoriei să devină cale pietonală. Ea va fi un exemplu de curățenie, de civilizație. (...) Toate vitrinele trebuie să fie bine amenajate, înfrumusețate și să arate așa cum ne place, atunci când admirăm în Europa căile pietonale. De asemenea: agenți comerciali care vor deschide terase pentru publicul care va dori să se plimbe pe Calea Victoriei. (...) Vor fi amenajate scene pentru spectacole. Doar la sfârșitul săptămânii: de vineri seara până duminică seara, pentru a nu perturba traficul rutier în timpul săptămânii. Este o solicitare din partea bucureștenilor să fie și o cale pietonală în Capitală și consider că cea mai potrivită este Calea Victoriei. Dar cum arată acum, nu ar fi potrivită pentru o cale pietonală, deoarece este murdară, neîngrijită, neamenajată, cu spații comerciale care au fost abandonate, care nu mai sunt închiriate", a mai spus primarul Municipiului București, în cadrul unui comandament dedicat măsurilor pentru curățenia de primavară.

Benzi unice pentru transportul în comun

"În această primăvară vom lansa benzile unice, benzile rutiere, pentru început cu marcaje orizontale, deci doar din vopsea, ulterior, la finalizarea licitației, și cu marcaje verticale, deci cu acei stâlpișori care marchează practic banda unică. Sunt necesare benzile unice și le vom aplica acolo unde atât Poliția Locală Municipală, cât și cele de la sector, de asemenea Poliția Capitalei și Brigada Rutieră consideră că ajută la fluidizarea traficului și nu mai mult încurcă. Am făcut o analiză, prin Direcția de Transporturi a Primăriei Capitalei, cu RATB, cu Poliția Locală, cu Brigada Rutieră, am ajuns aproape la un consens, în scurt timp vom ajunge chiar și la un numitor comun și veți putea observa în Capitală că se va circula mai lejer pe aceste benzi unice", a mai precizat aceasta.

[citeste si]

Zone pentru tinerii pasionați de graffiti

"Am discutat cu directorul de la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București și cu alți colegi de-ai mei pentru a organiza în parcuri sau în anumite zone posibilitatea de a îi lăsa pe tineri să se exprime, să deseneze graffiti, dar sunt total împotriva graffiti-ului de pe clădirile monument, de pe clădirile de patrimoniu, de pe clădirile istorice și din nefericire în acest moment nu s-au luat niciun fel de măsuri, deci sunt clădiri de patrimoniu în Capitală pline de graffiti. Nu este normal, trebuie curățate imediat, iar cei care vor să se exprime în această manieră o pot face și chiar îi încurajăm în locuri special amenajate. Am discutat chiar cu câteva ONG-uri ale tinerilor care au fost interesate de acest subiect și vor să organizeze anumite competiții chiar, dar o vom face organizat, civilizat, fără să dăuneze aspectului orașului", a adăugat Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel