Gabriela Firea: Liberalii, striviți între adevărul istoric și propria lor ipocrizie

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a transmis un mesaj dur liberalilor.

„Se împlinesc azi 3 ani de la debarcarea, printr-un vot istoric al Parlamentului, a guvernului de tristă amintire, Băsescu-Ungureanu și, cu voia Dvs ultimul pe listă, Predoiu. Lua astfel sfârșit regimul criminal al austerității parțiale, spun parțială deoarece austeritatea a fost doar pentru popor, căci guvernanții își extrăgeau nestingheriți sinecurile din sutele de milioane de euro sifonate de la bugetul anemic al statului.

Este un moment pe care nu avem niciun motiv să-l uităm, și este o aniversare pe care nu avem niciun motiv să o evităm. Este poate cel mai bun prilej pentru a face bilanțul celor întâmplate în acești trei ani. Un bilanț la care premierul Ponta are cu ce să iasă în fața opiniei publice.

Au fost trei ani în care, în primul rând, au fost reparate în cea mai mare parte nedreptățile făcute de guvernele anterioare, în baza unui principiu simplu: guvernarea trebuie să fie în folosul cetățeanului și nicidecum în slujba unei camarile avide de îmbogățire și putere. Au fost reîntregite pensiile și salariile, au fost repornite programele operaționale blocate de corupția guvernelor PDL, absorbția fondurilor europene a crescut spectaculos de la 7% cât era în 2012, la peste 55% în prezent.

În ciuda criticilor furibunde ale fostului președinte și a piedicilor puse de acesta, guvernele conduse de Victor Ponta au reușit să repornească economia României, care de 3 ani înregistrează creșteri semnificative, pe baze sănătoase, iar o dată ce a fost setat acest cadru general, s-a putut trece la măsurile proactive de stimulare a creșterii economice și de combatere a evaziunii fiscale, astfel încât să se poată opera în siguranță o relaxare fiscală așteptată atât de de populație cât și de mediul de afaceri.

N-ar fi corect ca actuala majoritate parlamentară, formată din PSD, UNPR, PC și PLR să-și asume toate aceste realizări. La ele au contribuit, în bună măsură, și partenerii liberali din USL. Faptul că după numai un an de guvernare  ei au ales să ignore opțiunea electoratului și să se încoloneze în spatele celor care au fost sancționați cu un masiv vot de blam în 2012, ilustrează cât se poate de bine afirmația că în politică orice este posibil. Dar faptul că acum se dezic de acțiunile la care au participat activ doar pentru a-i cauționa pe noii lor colegi (sau stăpâni) ține deja de alte lucruri, și în special de caracter. Liberalii sunt practic striviți între adevărul istoric, incontestabil, și propria lor ipocrizie.

Ar fi inutil să polemizăm acum cu liderii noului PDL, pentru care această aniversare este un nou prilej de a-și exhiba frustrările și eșecurile. Nu putem să nu remarcăm însă inadecvarea cu care vorbește despre lăcomia actualei Puteri un personaj, proaspăt trezit din hibernare politică, și care va rămâne în istoria postdecembristă a României nu ca premierul debarcat prin moțiune de cenzură după mai puțin de 3 luni de guvernare, ci doar  exclusiv grație listei produselor de protocol destinate propriei sale lăcomii”, a declarat Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel