Gabriela Firea: Ca să lovească în PSD, Teodor Atanasiu sare, umil, în apărarea celui care i-a distrus cariera de ministru

Gabriela Firea a răspuns declarațiilor făcute de Teodor Atanasiu.

„Regret faptul că anumite calcule politice îl determină pe dl Teodor Atanasiu, prim vicepreședinte PNL, să-i ia apărarea lui Traian Băsescu, în legătură cu plângerea penală depusă de mine, pentru amenințare și șantaj, când activăm în Comisia de anchetă Nana, din care au făcut parte și parlamentari ai PNL.

Liderul liberal condamna formal limbajul folosit de Traian Băsescu, ignorând cu bună știință faptul că nu limbajul este problema — cu acesta ne-am obișnuit, din nefericire—, ci caracterul penal al mesajului pe care mi l-a adresat fostul președinte.

A-i spune cuiva s-o lase mai ușor cu activitatea parlamentară, să stea în banca lui, să aibă grijă, dacă vrea să nu i se întâmple ceva rău, nu reprezintă nicio declarație politică, niciun pamflet, ci este o amenințare cât se poate de explicită. Iar Constituția nu-i oferă nimănui imunitate pentru astfel de fapte.

Citește și: Gabriela Firea: Alina Gorghiu a preluat modelul ipocrit de la PDL

Sunt cu atât mai mirată de atitudinea dlui Atanasiu, cu cât cel pe care îl apăra azi cu aplomb n-a avut nicio ezitare să-l suspende în 2006 din funcția de ministru al Apărării, urmare a unei plângeri penale care s-a dovedit neîntemeiată. Iar atunci, ca jurnalist, am subliniat, dezinteresat, nedreptatea care i se făcea.

Nu mă aștept la aceeași solidaritate din partea domnului Atanasiu. Dar remarc cu amărăciune că pentru liderul liberal adversitatea față de PSD, pe baza căreia spera să-și ducă noul partid la guvernare, este mai puternică decât cea față de un om ca Traian Băsescu, cel care i-a distrus cariera ministerială și a girat atâtea fapte condamnabile”, a declarat Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel