Gabriel Sandu, denunțuri la DNA. Vasile Blaga: Omul minte. I se spunea Petre Ispirescu

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, respinge acuzațiile aduse mai multor lideri PDL de către de fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, arestat preventiv în dosarul Microsoft. Sandu le-a mărturisit procurorilor că ar fi finanțat PDL cu 5 milioane de euro pentru a-și păstra funcțiile deținute. 

"Dacă citești declarațiile lui, ceea ce se prezenta public, atunci îți explici de ce vechii liberali îl numeau Petre Ispirescu pe acest domn. PDL nu este implicat în cazul Microsoft. Eu nu am nicio treabă cu acest dosar. Niciodată, de când conduc PDL, nominalizarea pentru o funcție de ministru sau de secretar de stat nu s-au făcut contracost de către cineva, nici măcar menținerea într-o funcție politică", a declarat Blaga în ediția de miercuri a emisiunii "Jocuri de Putere", difuzată de Realitatea Tv.

"În ceea ce privește presiuni din partea partidului, minte. Domnia sa a candidat într-un colegiu în Prahova. Toată lumea trebuie să-și justifice proveniența surselor (...) Omu' minte. Justiția își va spune cuvântul", a adăugat Blaga.

Laura Codruța Kovesi, despre Gabriel Sandu: Noi nu primim cetățeni care se spovedesc

Fostul ministru de Interne a subliniat, răspunzând unei întrebări, că nu are niciun fel de implicare nici în dosarul EADS.

Potrivit referatului DNA, Gabriel Sandu a declarat că "recunosc și admit, de asemenea că am acceptat să finanțez partidul și acțiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic și a-mi menține funcția de ministru, dar și poziția în conducerea centrală PDL. Nu cunosc dacă acest fapt reprezintă o infracțiune, dar pot confirma adevărul că toți politicienii care au acces la funcții publice au plătit sume importante de bani pentru acest deziderat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel