Gabriel Oprea a anunțat măsurile împotriva valului de refugiați

În ultimele zile,  Grecia, Macedonia, Serbia şi Ungaria se confruntă cu un număr record de refugiaţi, unii dintre ei aflaţi de săptămâni sau chiar luni întregi pe drum. În acest sens,  Guvernul s-a reunit, joi, Comitetul pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

România va întări măsurile de securitate la granița cu Serbia, având în vedere fenomenul migraționist din Europa, a spus vicepremierul Gabriel Oprea, după reuniunea Comitetului pentru Situații Speciale de Urgență.

„Avem în vedere creșterea capacității de primire a refugiaților", a spus Gabriel Oprea, în condițiile în care România are 1.500 de locuri în centrele pentru refugiați.

Pe de altă parte, numărul cererilor de azil în România nu a crescut semnificativ în ultimul an, a precizat vicepremierul.

Citește și: ISIS, la porțile Europei

Tema reuniunii a fost  evaluarea riscurilor și posibilul impact al fenomenului migrației asupra României, în condițiile în care valul de refugiați trece în apropiere de granițele țării.

La reuniune au participat reprezentanți ai peste 20 de structuri ale statului, aceasta fiind condusă de vice-premierul Gabriel Oprea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel