EXCLUSIV  Prelungirea Ghencea, informații noi de la Gabriel Mutu: Este pentru prima oară

Unul dintre proiectele de infrastructură vitale pentru dezvoltarea Bucureștiului este cel al supralărgirii Prelungirii Ghencea. Edilul sectorului 6, Gabriel Mutu, are încredere că proiectul va fi finalizat în timpul mandatului său.  

"La Prelungirea Ghencea, săptămâna trecută, este pentru prima oară, când cineva, într-un mod foarte aplicat, tratează această problemă cu intenția de a se rezolva", a declarat primarul Gabriel Mutu la interviul acordat pentru DC News, precizând că se referă Primăria Capitalei și Primăria de sector.

Edilul sectorului 6 a subliniat că săptămâna trecută a avut întâlnire cu reprezentanții CNDANR ș cu directorii din Primăria Capitalei care se ocupă de acest proiect.

Citește și: Gabriel Mutu: Traficul suprateran pe Drumul Taberei, funcțional din semestrul I 2017

"În acest moment, există sumele de bani necesare alocate pentru exproprieri în zona respectivă, deja s-a luat în calcul pichetarea acelor zone pentru proiectul care se va derula, și, vizavi de relația CNADNR-Capitală, există o bucată de 800 de metri unde, în acest moment, expropierea trebuie să o facă CNADNR. Ca să evităm problemele din punct de vedere legal, pentru că expropierea pe drumuri naționale se face la o anumită lățime, iar pentru proiectul pe care noi îl vrem trebuie să se facă până la 55 de metri, s-a luat în calcul varianta de a transfera acestei bucăți în administrarea Primăriei Capitalei și lucrul acesta se face prin prin Hotărâre de Guvern. Din punct de vedere tehnic, chiar dacă pare puțin complicat va fi o soluție care va rezolva foarte mare parte din timp. Transferul celor 800 de metri liniari se poate face în max 1,5-2 luni de zile. În paralel, avem procedura pentru expropriere demarată, avem pasajul de la Domnești, potrivit celor spuse de CNDNR, sfârșitul acestei luni,procedura de atribuire a licitației rezolvată, iar pe parte tehnică, în maximum 2-3 luni, se poate demara procedura pentru studiul de fezabilitate, pentru că se impune corelarea proiectului de supralărgire a Prelungirii Ghencea cu PUZ-ul actual al sectorului 6. În PUZ avem prevăzut 3 benzi pe sens, așa a fost gândit în 2013, iar în realitate, ca proiectul să fie sustenabil, nu mai vrem să păcălim pe nimeni, avem nevoie de 2, trebuie să reducem la 2", a detaliat primarul Gabriel Mutu.

Potrivit acestuia, problema acută la nivelul Prelungirea Ghencea nu este numărul de benzi pe sens, ci lipsa trotuarelor: "În acest moment, Prelungirea Ghencea nu are trotuare".

[citeste si]

Cât despre termenul de finalizare al proiectului, Gabriel Mutu este convins că supralărgirea Prelungirii Ghencea va fi gata în acest mandat al său la Primăria sectorului 6. 

"Acest proiect poate fi finalizat. Și la modul cum am văzut că există interes la nivelul Primăriei Generale, la nivelul d-nei primar general, am convingerea că el poate fi finalizat în acest mandat. Nu este un proiect ușor", a conchis Primarul Gabriel Mutu.

Declarația integrală de la minutul 21:09

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel