Gabriel Berca, fost ministru de Interne, condamnat la închisoare cu executare

Gabriel Berca, fost senator, ministru, secretar general al Guvernului și consilier prezidențial a fost condamnat, joi, de o instanță a Curții de Apel Bacău la trei ani de închisoare cu executare pentru infracțiunea continuată de trafic de influență, scrie Agerpres.

De asemenea, judecătorul a decis în privința fostului demnitar confiscarea sumei de 92.500 de euro, sau echivalentul în lei la data efectuării plății, menținând în același timp sechestrul asigurator pe bunurile din proprietatea inculpatului corespunzător sumei respective, dar și măsura controlului judiciar.

Inculpat în același dosar și sub aceeași acuzație, fostul deputat Mihai Banu a primit din partea instanței o pedeapsă constând în trei ani și jumătate de închisoare, confiscarea sumei de 92.500 de euro, sau echivalentul în lei, menținerea măsurilor asiguratorii de sechestru în cuantumul sumei propuse pentru confiscare și a controlului judiciar.

Gabriel Berca și Mihai Banu mai au de plătit și câte 2.500 de lei cheltuieli de judecată.

Cei doi, trimiși în judecată în august 2015, au stat în arest preventiv și la domiciliu timp de aproape cinci luni, perioadă ce ar urma să fie dedusă din pedeapsa dată de instanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel