FRICA de RUSIA. Victor Ponta: Ar trebui să ne fie. Cel mai mare pericol, conducta de gaze

Premierul Victor Ponta a vorbit, la DC NEWS LIVE, despre teama de Rusia. 

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 - VICTOR PONTA. "Cât de teamă ar trebui să ne fie de ruși?" este întrebarea adresată de analistul politic Bogdan Chirieac premierului Victor Ponta, la DC NEWS LIVE. 

Vezi AICI interviul integral

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 - VICTOR PONTA. Candidatul la alegerile prezidențiale al PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a răspuns că:  "Ar trebui să ne fie teamă. Dacă nu ne este teamă, nu ne pregătim. Dacă nu ne pregătim, sigur că miliardul pe care-l cheltuim pentru avioanele F16 l-am folosi la altceva. Dar eu cred că, apropo de domnul Băsescu care zice și nu face, și eu nu zic, da' fac. Avioane multirol trebuia să luăm de șase-așpte ani, a fost perioada în care am avut creștere economică, am avut bani la buget.  În 2012, când am venit, am spus că simt că nu va fi pace și liniște în regiunea noastră, hai să arătăm că suntem un parteneri serioși și am cheltuit o sumă mare bineînțeles, dar am crescut bugetul apărării în fiecare an și anul acesta cu încă 0,2% din PIB. Să nu credeți că facem cheltuielile astea pentru că n-avem ce face cu banii, dar le facem pentru că într-o regiune extrem de complicată, România trebuie să contribuie la ceea ce înseamnă efortul de apărare". 

Ponta, scenariu sumbru. Demisia, după doi ani, dacă Băsescu...

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 - VICTOR PONTA. Premierul Victor Ponta a adăugat: "Cel mai mare pericol sau cea mai eficientă armă a Federației Ruse nu sunt avioanele, tancurile, ci este conducta de gaze, motiv pentru care- România, care are 80% de consum din producție proprie, dar restul importă- am sprijinit toate explorările și exploatările de resurse convenționale și neconvenționale și sigur am văzut că mi se mai organizează cu gaze de șist și de fiecare dată am întrebat: oameni buni, nu vreți să fim independenți energetic? Să stăm tot timpul că ne închide Gazprom sau nu ne închide? Am făcut gazoductul cu Moldova, l-am început pe 27 august 2013 și l-am inaugurat pe 27 august 2014, după ce domnul Băsescu îl promisese în 2005 și apoi s-a cu televiziune să-l filmeze că nu se lucrează. Problema este că pe gazoduct este să punem și gaz că degeaba e gazoductul. Din acest punct de vedere, obiectivul fundamental la care am lucrat ca prim-ministru și la care vreau să lucrez ca președinte și ține de președinte de data aceasta alături de Guvern este independența energetică a României."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel