Urmărește emisiunea live


FRF primește 1 milion de euro de la MTS, pentru tineret și juniori. Mircea Sandu: "Nu mi se pare corect"

Federația Română de Fotbal va beneficia în 2015 de o alocare financiară de aproximativ un milion de euro de la Ministerul Tineretului și Sportului, pentru pregătirea loturilor de tineret şi juniori. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat Carmen Tocală, care a precizat că este pentru prima dată din 1990 când FRF a solicitat fonduri de la buget.

"Este firesc ca pentru loturile naţionale de tineret şi juniori să fie atribuită o sumă. Pentru loturile naţionale de seniori au nişte condiţii stabilite de forul conducător şi noi nu putem aloca sume decât în limita HG-ului. Dar pentru loturile mici se poate. Sunt peste 23.000 de sportivi legitimaţi la fotbal, deci trebuie să le dăm şi lor. Chiar dacă lumea nu agreează. Dar vorbim numai despre activitatea de tineret şi juniori. Părinţii nu mai pot suporta cheltuielile.

Acolo trebuie să umblăm noi. Am agreat cu domnul Burleanu, cu domnul Chivorchian un plan, până se reglementează situaţia cu Loteria, să-i ajutăm într-un fel. Nu sunt condiţionaţi de anumite calificări, nu intră în prima grupă valorică, intră în a doua grupă valorică la finanţare, la jocurile sportive. Comparativ cu toate jocurile sportive, vor primi o finaţare de 4-5 milioane de lei. Toate se situază în jurul acestei sume. Handbalul are ceva mai mult, dar a avut un campionat european. Eu cred că 4-5 milioane de lei înseamnă un ajutor pentru Federaţie", a declarat Carmen Tocală, pentru Mediafax, la finalul conferinţei de presă în cadrul căreia a fost prezentat Raportul de Activitate al MTS pe anul 2014.

Citește și: Dezastru în televiziune! O afacere colosală pare să se transforme într-un eșec de proporții

Banii de la buget, cheltuiți în anumite condiții

Federaţia Română de Fotbal va fi obligată să cheltuie sumele provenite de la bugetul de stat în anumite condiţii, a precizat oficialul MTS: "Trebuie să cheltuiască aceste sume în condiţiile noastre însă, nu în hoteluri de 5 stele, noi stăm în hoteluri de 3 stele, pentru că aşa prevede legea. Transportul se face la economic, nu la business, sunt nişte criterii care trebuie respectate. Dar trebuie ajutaţi, joacă pentru România. Am spus să-i ajutăm, dar la fel ca la celelalte jocuri".

"Cred că este prima dată când fotbalul a solicitat o finanţare pe 2015 de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Nu cred că există o federaţie naţională care să nu fie mulţumită de modul în care s-au distribuit alocaţiile. E vorba de pregătirea copiilor, pentru că părinţii fac eforturi deosebite şi în activitatea juniorilor şi echipelor de tineret au nevoie de susţinere. Aşa e firesc să se întâmple, pentru că vorbim strict de echipele naţionale", a continuat Carmen Tocală.

Mircea Sandu: "Nu mi se pare corect"

Fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, a confirmat că este pentru prima dată când forul fotbalistic primește ajutor din partea MTS. Până acum, Federația condusă de el a preferat să lase fondurile la dispoziția altor secții sportive.

"Nu mi se pare corect ca statul să suporte finanţarea fotbalului, care este privat de dinainte de 1990. De ce s-a ajuns aici? Întrebaţi-i pe ei, că probabil nu au bani, dar în sfârşit, probabil că sunt proiecte sponsorizate, susţinute de la bugetul statului. Eu ştiu că la data respectivă, când eram în Federaţie, erau anumite sponsorizări de până la 100.000 de euro pe proiecte pentru copii şi juniori. Dar dacă e să iei 100.000 te controlează de 7 milioane, aşa că mai bine, sau aşa era conceptul nostru, celor care eram în Federaţie, să încercăm să găsim soluţii şi să lăsăm banii respectivi pentru dezvoltarea celorlalte sporturi", a reacționat Mircea Sandu, citat de digisport.ro.

Vezi și: Uluitor! A fost dat afară în direct la TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel