Franţa, consolidarea dispozitivului militar angajat în Irak

Franţa a trimis trei avioane de vânătoare suplimentare şi o fregată în Golful Persic, în cadrul consolidării dispozitivului militar pentru raidurile aeriene în Irak, anunţă Statul Major al armatei franceze. Anterior, Palatul Elysee anunţase decizia de consolidare a dispozitivului militar francez pentru Irak, scrie Mediafax.

"Dispozitivul militar francez va avea astfel nouă avioane Rafale", staţionate la baza franceză Al Dhafra, în Emiratele Arabe Unite, precizează Statul Major francez.

"Suplimentarea dispozitivului militar are rolul de a oferi o mai mare susţinere forţelor irakiene. De asemenea, trebuie să avem mijloace navale capabile să participe la misiuni în colaborare cu aliaţii", adaugă Statul Major al armatei franceze.

Franţa oferă armament serviciilor de securitate kurde care luptă cu grupul terorist sunnit Stat Islamic.

"Preşedintele Republicii a decis consolidarea dispozitivului militar angajat", a anunţat preşedinţia. Consolidarea va fi realizată "prin toate mijloacele şi în toate domeniile, cu scopul de a fi eficientă şi de a se atinge obiectivele stabilite", a precizat anturajul preşedintelui François Hollande.

Este vorba despre consolidarea, într-o primă fază, a prezenţei franceze în instanţele coaliţiei internaţionale formate pentru a lupta împotriva grupării Statului Islamic (SI), a precizat Ministerul Apărării. O consolidare a dispozitivului militar francez la baza de la Al Dhafra, în Emiratele Arabe Unite (EAU), ar putea, de asemenea, să fie avută în vedere.

Potrivit aceleiaşi surse, Parisul intenţionează să-şi consolideze susţinerea faţă de forţele terestre, în special în Regiunea Autonomă Kurdistan din Irak.

Pentru operaţiunile din Irak, în cadrul coaliţiei conduse de către Statele Unite, Franţa a angajat, începând de la 15 septembrie, şase avioane de tip Rafale pentru atacuri aeriene şi misiuni de recunoaştere aeriană în Irak, dar şi un avion de alimentare cu carburant şi un avion de supraveghere de tip Atlantique 2. Aceste avioane sunt staţionate în EAU, o ţară în care Parisul dispune de o bază aeriană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel