Frank Walter Steinmeier, despre Schengen: România a făcut eforturi remarcabile

Ministrul german de Externe, Frank Walter Steinmeier, spune că România a făcut eforturi "remarcabile" în dosarul Schengen, arătând că în următoarea etapă miniștrii de interne din UE trebuie să decidă pașii privind aderarea României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație.

Șeful diplomației germane a menționat, luni, într-o conferință comună de presă cu omologul său român, Bogdan Aurescu, că situația din Ucraina nu afectează în niciun fel condițiile de aderare la Schengen.

"Conflictul legat de estul Ucrainei a modificat multe lucruri din Europa de așa natură încât populațiile noastre poate nu au realizat încă cât este de periculos acest conflict, de fapt. (...) Însă nu are nimic de a face cu condițiile de aderare la spațiul Schengen, pentru care acele state care încă nu sunt state membre trebuie să lucreze în continuare asiduu pentru a le atinge și a le îndeplini. Știu că și în România eforturile din ultimii ani sunt remarcabile, au fost accelerate. Știu că ultimul raport MCV scoate în evidență progresele atinse, mai ales în ceea ce privește întărirea independenței justiției și este acum misiunea miniștrilor de interne europeni să decidă următorii pași. Suntem dispuși să sprijinim acest proces de discuție în mod deschis", a afirmat Steinmeier, citat de Agerpres.

FDGR: Corlățean i-a cerut ministrului de Externe al Germaniei să nu vină în România în timpul campaniei. Replica liderului PSD - EXCLUSIV

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a spus că România "acționează deja ca un stat Schengen de facto".

"Avem foarte multe realizări din punctul de vedere al întăririi spațiului european împotriva migrației ilegale, împotriva altor tipuri de amenințări. Aderarea la spațiul Schengen nu va face decât să ne crească eficiența în acest tip de activitate și evident că putem să dovedim aceste afirmații cu argumente concrete", a susținut ministrul român de Externe", a declarat Aurescu.

Ministrul de Externe al României a spus că l-a asigurat pe Frank-Walter Steinmeier că "România este pe deplin pregătită să asigure securitatea graniţelor externe ale UE şi să contribuie în acest mod la întărirea securităţii Spaţiului Schengen".

"Am convenit să lucrăm împreună pentru a identifica o soluţie în perioada următoare", a mai spus Bogdan Aurescu.

Bogdan Aurescu, ofensivă diplomatică față de Germania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel