Franța, lovituri aeriene împotriva Statului Islamic

În urma SUMMITULUI NATO 2014, majoritatea liderilor europeni și-au luat angajamentul că vor lupta împotriva Statului Islamic, grupare teroristă care a făcut până în prezent mii de victime.

Vineri, Franța a lansat primele sale lovituri aeriene în nord-estul Irakului, obiectivul fiind distrugerea unui depozit logistic aparținând jihadiștilor din Statul Islamic (SI).

Conform unui comunicat de presă emis de președinția de la Paris, operațiunile desfășurate vineri vor fi precedate de altele, care urmează să fie organizate în zilele următoare.

"Avioanele noastre Rafale au efectuat o primă lovitură împotriva unui depozit logistic al teroriștilor din organizația Statul Islamic în nord-estul Irakului. Obiectivul a fost atins, depozitul fiind distrus în întregime. Alte operațiuni vor urma în zilele următoare", a menționat președinția franceză.

Aceste atacuri vin după ce, joi, președintele François Hollande a anunțat că a autorizat lansarea de atacuri aeriene în cadrul luptei împotriva jihadiștilor din Statul Islamic în Irak, precizând că Franța nu va trimite trupe la sol și nu va interveni în Siria.

Citește și: Obama, scos din sărite de Francois Hollande

America nu a rămas indiferentă la acțiunile Franței. Președintele american Barack Obama a salutat decizia oficialilor, subliniind că o coaliție împotriva jihadiștilor începe să se contureze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel