Foşti manageri de spital, trimişi în judecată de DNA

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Alexandru Ciocâlteu, la data faptelor manager al Spitalului Clinic de Urgenţă 'Sf. Ioan' Bucureşti, şi pe Petruţa Lazăr, la data faptelor manager, ulterior director economic la aceeaşi unitate medicală, ambii pentru luare de mită. 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în 2008, în urma unei înţelegeri prealabile, Petruţa Lazăr, în calitate de manager interimar, a pretins unei persoane, cu titlu de mită, un procentaj de 5% din valoarea contractului încheiat între firma reprezentată de aceasta şi Spitalul 'Sf. Ioan'.

DNA precizează că, în perioada ianuarie - august 2009, în calitate de manager, ea a primit de la respectiva persoană, cu titlu de mită, suma de 160.000 lei pentru a facilita încheierea şi derularea contractului, inclusiv efectuarea plăţilor către firma respectivă şi încheierea de acte adiţionale.

DNA menţionează că, în total, suma primită de Alexandru Ciocâlteu, în perioada 2009 - 2013, pentru îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu, este de 510.000. 'Începând cu a doua jumătate a anului 2009, Petruţa Lazăr a devenit director economic al spitalului.

În această calitate, ea a primit, timp de 6 luni, suma de 20.000 lei lunar, de la reprezentantul firmei care avea în derulare contractul cu spitalul, bani pe care i-a împărţit în mod egal cu managerul Ciocâlteu. Prin urmare, în cele 6 luni, Lazăr Petruţa a mai primit 60.000 lei. În perioada martie 2010 - noiembrie 2013, prin intermediul lui Ciocâlteu, Petruţa Lazăr a mai primit suma de 450.000 lei (10.000 lei lunar), cunoscând provenienţa şi scopul primirii şi semnând în acea perioadă documente care vizau relaţia contractuală a spitalului cu acea firmă', se mai arată în comunicat. În total, Petruţa Lazăr, au reţinut anchetatorii, a primit cu titlu de mită, pentru îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu, în perioada 2009 - 2013, suma de 670.000 lei.

 Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea menţinerii măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru ambii inculpaţi şi a măsurilor asiguratorii dispuse în cauză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel