Fost lider PSD, predicție sumbră despre partidul condus de Liviu Dragnea

PSD, condus de Liviu Dragnea, se îndreaptă spre 'irelevanţă' şi spre 'o lungă perioadă de opoziţie', a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, senatorul Mircea Geoană, fost lider al social-democraților și actual președinte al Partidului Social Românesc.

Întrebat despre relaţia sa actuală cu PSD, Mircea Geoană a recunoscut că are 'o afecţiune profundă' faţă de partidul pe care îl consideră prima sa iubire, însă, în opinia sa, PSD nu mai este nici de stânga, nici democratic.

'Nu pot să ascund faptul că prima iubire nu se uită niciodată. Eu am o afecţiune profundă pentru ceea ce am crezut că este şi va rămâne un partid de stânga şi democratic. PSD de astăzi, PSD-ul lui Dragnea, nu mai este nici de stânga, nici democratic. N-am crezut vreodată că cineva cu probleme în justiţie va continua să rămână în funcţie, sfidând, practic, opinia publică. Acesta nu este un partid de stânga. Cu tot regretul, ce a fost dragostea de tinereţe este una, dar obligaţia mea ca om politic şi ca om de stat este să dau şi să dăm României o alternativă autentic de stânga la ceea ce astăzi, din păcate, este orice altceva decât un partid democratic şi de stânga', a spus Geoană, citat de Agerpres.

În opinia preşedintelui PSRO, PSD se îndreaptă spre o lungă perioadă de opoziţie cu Liviu Dragnea în fruntea sa.

'Dacă vor continua pe acest drum, inadaptarea la un mediu social şi la aşteptări de opinie publică modificate vor duce, în legea firii, la dispariţie şi la irelevanţă. Cu Dragnea în frunte, PSD se duce rapid spre irelevenaţă şi o lungă perioadă de opoziţie la nivel naţional, începând cu această toamnă', a afirmat Geoană.

Mircea Geoană s-a aflat, vineri, într-o vizită în judeţul Bistriţa-Năsăud, în încercarea de a construi filiale ale PSRO şi în acest judeţ. Alături de acesta, la conferinţa de presă s-a aflat un fost viceprimar social-democrat al municipiului Bistriţa, Ioan Georgiu, care ar putea candida din partea PSRO pentru funcţia de primar al Bistriţei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel