Urmărește emisiunea live


Folia de aluminiu, un pericol pentru sănătate

Nu există gospodină care să nu fi folosit măcar o dată folia de aluminiu în bucătărie. Potrivit specialiștilor, aceasta reprezintă un pericol pentru sănătate.

S-a demonstart că folia de aluminiu, sub influența căldurii degajate de alimentele în procesul de preparare sau abia gătite, formează niște particule care se pot infiltra în hrana propriu-zisă, iar acestea pot avea efecte dăunătoare asupra sănătății umane. Dupa contactul cu produsele, metalul intră în organism. Substanta este toxica mai ales pentru sistemul nervos. La adulti aceasta duce la hiperactivitate, dar ar putea creste riscul de debut si dezvoltarea bolii Alzheimer. Asa ca, atunci cand gatiti ceva de mancare, nu mai folositi folie de aluminiu. Din pacate, acest lucru se aplica si in cazul pestelui si unele tipuri de carne, care sunt adesea invelite in acest produs industrial.

[citeste si]

În timp, aluminiul se acumuleaza in oase, organe si alte tesuturi ale corpului. Semne timpurii ale otravirii cu aluminiu includ slabiciune musculara, dureri osoase, atacuri de panica si confuzie. La copii, aceasta otravire poate provoca retard in crestere si dezvoltare. Otravirea cu aluminiu poate provoca, de asemenea probleme mai grave, cum ar fi boli ale creierului, sistemului nervos, anemie si probleme pulmonare.

Evitați astfel să cumpărați alimentare care sunt ambalate in folie de aluminiu, iar daca gatiti mancare, nu lasati alimentele ambalate in folie de aluminiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel