Focar de Hepatita A în Mehedinți: 14 persoane, internate în spital

Paisprezece persoane din localitatea mehedinţeană Gruia diagnosticate cu hepatita A mai sunt internate în spital, din cele 37 care au avut această boală, specialiştii în sănătate publică apreciind că se poate vorbi despre un focar în acest caz.

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, focarul de infecţie cu hepatita virală A ("boala mâinilor murdare"" a fost înregistrat pe 19 august 2016, scrie romaniatv.net.

"Până în prezent, au fost internate 37 de cazuri, dintre care mai sunt internate 14 cazuri. În focare, la contacţi, s-au administrat 50 de doze de vaccin antivirus hepatic A şi au fost investigate încă 130 persoane prin determinarea titrului igM anti virus hepatic A. Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a distribuit substanţe pentru dezinfecţia în focar. Supravegherea în permanentă a focarelor este realizată în colaborare cu medicul de familie, asistentul medical comunitar şi mediatorul sanitar rom din localitate", se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi.

Specialişii DSP Mehedinţi au recoltat, în luna iulie, probe de apă din instalaţia de alimentare cu apă a localităţii Gruia. Din cauză că probele prelevate nu se încadrau în valorile admise de lege, în luna august Serviciul Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi a sancţionat Primăria localităţii Gruia pentru deficienţele constatate şi s-au lăsat termene limită pentru remedierea acestor.

Hepatită virală A este o boală infecţioasă acută, determinată de virusul hepatic A. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel