Florin Popescu nu poate fi arestat

Deputatul Mișcării Populare, Florin Popescu , nu poate fi arestat. Membrii Comisiei juridice au respins propunerea DNA de arestare a parlamentarului. 

Solidaritatea parlamentarilor când este vorba de a răspunde în fața Justiției,  indiferent din ce parte a baricadei se află, a funcționat încă o dată. Membrii Comisiei juridice din Parlament au respins, luni, cererea DNA de arestare a deputatului PMP, Florin Popescu. 

Votul decisiv va fi luat în Plenul Camerei, dar de obicei parlamentarii votează decizia luată în Comisie. 

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, în baza votului, va da un raport către Biroul Permanent împotriva solicitării ministrului Justiţiei cu privire la încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, a declarat luni preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă.

El a precizat că dintre cei 23 de deputaţi prezenţi la şedinţa comisiei (din 27) 15 au votat împotriva cererii, şapte în favoarea acesteia şi unul s-a abţinut.

Potrivit lui Ciucă, Popescu a fost audiat 'pe o procedură standard pentru toţi cei care au fost în această situaţie la Comisie, indiferent ca au fost la Putere sau în Opoziţie în momentul respectiv'.

'Au fost puse întrebări, deputatul în cauză a răspuns şi-a exprimat punctul de vedere, şi-a formulat o apărare, chiar dacă noi la comisie nu stabilim dacă este sau nu vinovat, asta o va stabili instanţa, pentru că el merge mai departe să fie judecat în instanţă. O mare parte din colegii din Comisie au studiat dosarul zilele acestea (...). Comisia juridică în baza votului pe care vi l-am spus va da un raport către Biroul Permanent împotriva acestei cereri', a declarat Bogdan Ciucă la finalul audierilor deputatului Florin Popescu.

Potrivit referatului DNA,  Florin Popescu şi-a folosit influenţa ca preşedinte al filialei Dâmboviţa a PDL, acesta cerând  unui  administrator al  unei firme 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetăţenilor în campania electorală din iunie 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel