Florin Jianu, mesaj pentru Radu Ghețea: Nu trebuie să ne împiedicăm de o persoană...

Florin Jianu, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, a lansat, marți, în cadrul unei conferințe organizate de Coaliția pentru Dezvoltarea României, un mesaj dur legat de intenția guvernului de a transforma o bancă de stat într-una de dezvoltare. Potrivit HotNews, mesajul ar fi fost adresat directorului CEC Bank, Radu Ghețea.

"Intenția noastră este să avem o bancă de dezvoltare și nu trebuie să ne împiedicăm de o persoană (banca vizată ar fi CEC Bank, al cărei președinte- Radu Ghețea- s-a opus constant acestui proiect-n.red). O asemenea acțiune trebuie asumată indiferent de părerea unei persoane sau alta. Important e să se facă această bancă!", a spus ministrul Jianu, potrivit sursei citate.

Teoretic, una dintre cele două bănci deținute de stat, CEC Bank și Eximbank, ar urma să fie transformată în bancă de dezvoltare dupa modelul Silicon Valley Bank. Jianu precizează că primul demers al băncii de dezvoltare îl reprezintă finanțarea start-up-urilor și a microintreprinderilor, dificilă în prezent, precum și asigurarea cofinanțării automate a celor care primesc prin program fonduri europene.

Chirieac: Ghețea a manifestat un dispreț total față de opinia publică

"În acest moment, degeaba ai un proiect aprobat din fonduri europene careînseamnă sute de milioane de euro, pentru că banca îți impune noi reguli. Cred că este absolut logic, normal ca atunci când ai primit pe baza unui plan de afaceri foarte solid o finanțare din fonduri europene, automat planul tău de afaceri să fie cofinanțat", a spus Jianu.

Afirmațiile ministrului Jianu survin la scurt timp după ce Radu Ghețea, președintele Asociației Române a Băncilor (ARB) a afirmat că "CEC Bank este o bancă comercială universală, iar transformarea sa într-o bancă de investiții este ineficientă, mai ales în condițiile existenței unei rețele de unități teritoriale foarte dezvoltată". 

Probleme în cazul creditului familiei Băsescu la CEC Bank. Chirieac: "Ar trebui să aibă o apăsare, dar nu are"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel