Firmele americane care au contribuit la înfrângerea lui Ponta la prezidențiale. Totul despre eșecul PSD

Victor Ponta
Victor Ponta

Partidele din România și mai mulți politicieni au apelat – cu diverse ocazii – la consultanții și strategii americani. Adrian Năstase, Traian Băsescu sau Victor Ponta au cerut ajutor firmelor de consultanță de peste hotare fie pentru a-și îmbunătăți imaginea în ochii decidenților de la Washington, fie pentru a câștiga alegerile prezidențiale.

VEZI ȘI: SCANDAL URIAȘ. Lucian Mîndruță, JIGNIRI în direct la România TV. Hanibal Dumitrașcu și Niels Schnecker, reacții după conflictul cu Mîndruță

În ceea ce-l privește pe candidatul PSD la alegerile prezidențiale de anul acesta, eforturile americanilor au fost în zadar. În campania din 2014, a venit la București Mitch Stewart, cu firma "270 strategies", care a lucrat pentru Barack Obama.

Firma care a lucrat pentru Obama

Victor Ponta a apelat la o companie americană - "270 Strategies". Unul dintre asociații acesteia, Mitch Stewart, s-a ocupat, în 2012, de strategia electorală a lui Barack Obama în cele 10 state unde lupta cu republicanii era foarte strânsă. A câștigat 9 dintre aceste state.

În prezent, Mitch Stewart lucrează pentru Hillary Clinton, pregătind cursa electorală din 2016. Deocamdată, ea trebuie să câștige desemnarea din partea democraților pentru a intra în competiția de peste doi ani.

În luna septembrie anul acesta, "Mitch Stewart, omul care a obținut victorii cruciale pentru cel mai puternic lider al planetei", a fost invitat într-o emisiune unde s-a declarat atunci convins că Victor Ponta va câștiga alegerile. Nu există date despre suma primită de Mitch Stewart pentru consilierea lui Victor Ponta, dar surse din partid spun că el ar fi fost principalul creier care a conceput campania prezidențială care a determinat înfrângerea candidatului PSD.

Cine este Mitch Stewart

Mitch Stewart are o experiență bogată atât în politica internă, cât și cea internațională.  De asemenea, consultantul american are o biografie impresionantă în ceea ce privește consultanța politică. De numele său se succesul unor campanii răsunatoare precum cea a lui Barack Obama.

Partener la firma "270 Strategies", Stewart a fost alături de Barack Obama încă din anul 2006. Atunci, strategul american l-a urmărit pe Obama susținând un discurs în statul Minnesota, moment care l-a inspirat ulterior pe Stewart să-i construiască și să-i dezvolte lui Barack Obama o campanie câstigătoare.

Mitch Stewart a revenit și în 2012, punând umărul pentru un al doilea mandat la Casa Alba al actualului președinte american.

Nu este prima dată când specialiștii americani "intervin" pentru politicieni

Consultanța plătită pentru a schimba percepția americanilor a eșuat și cu alte ocazii. Madison & Company LLC a lucrat pentru Adrian Năstase, Prime Policy Group a trecut de la Victor Ianukovici și Viktor Orban la Crin Antonescu, Global Policy Initiative s-a ocupat de imaginea PSD în campania lui Mirea Geoană, Wesley K. Clark de cea a lui Ponta, căruia i-a fost consilier, scrie Revista22.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel