Designerii români, distruși de Guvern. Apel către Cioloș

Designerii români au protestat ad-hoc în fața Ministerului Economiei. Situația târgurilor și a expozițiilor din a doua jumătate a anului 2016 continuă să fie incertă. Programul de promovare este total blocat. 

Reprezentanții celor cinci asociații de design din cadrul Federației Române de Design Vestimentar și Accesorii, împreună cu Federația Antreprenorilor din România au trimis către premierul Dacian Cioloș o scrisoare deschisă.

Vezi AICI scrisoarea deschisă

Secretarul general al FRDVA, Florin Botea, a transmis că Programul de Promovare se aplică în toate țările din UE și în majoritatea țărilor din afara UE. Există în România din vremea comunismului și a luat diferite forme până în 2002, de când este în forma în care există în prezent. 

Vezi AICI lista târgurilor care se pierde din cauza blocării programului de promovare. Cele cu roșu sunt deja pierdute. 

Florin Botea subliniază că deja nu mai vorbim despre faptul că ministerul nu mai plătește standurile, ci despre "imaginea de neprofesionalism și neseriozitate care se creează asupra firmelor românești exportatoare, care deși au publicitate plătită și sunt trecute în lista de participanți, vor lăsa spațiile goale". 

Firmele care nu sunt pregătite să plătească singure standul de aproximativ 10.000 de euro se bazau pe program. Fiind blocat total, firmele românești nu vor mai putea participa niciodată la acel târg și, potrivit sursei citate, nici la altele, pentru că organizatorii externi comunică între ei. 
 
În plus, statul român ar fi discreditat, la fel și asociațiile de profil din România. 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel