Finlanda a lansat două bombe de avertisment împotriva unui submarin străin

Marina finlandeză spune că a lansat două bombe subacvatice de avertisment împotriva unui presupus submarin rus, ultimul dintr-o serie de incidente specifice Războiului Rece consumate în apropierea statelor Baltice și Nordice.

Marina a declarat că a localizat marți dimineață o țintă subacvatică în apropiere de capitala Helsinki și a lansat două bombe ca avertisment, conform Reuters. Ministrul Apărării, Carl Haglund, a precizat că ținta ar fi putut fi un submarin.

Ministrul Apărării a explicat că este vorba de bombe "care emit un zgomot puternic, dar nu produc pagube directe". "Cu ele, s-a putut demonstra că a fost descoperită o activitate" suspectă, a mai arătat el.

"Avem suspiciuni solide că acolo a existat activitate subacvatică ce n-ar fi trebuit să aibă loc. Desigur, este o chestiune serioasă dacă apele noastre teritoriale au fost violate", a spus Haglund pentru presa locală, citat de ibtimes.com.

Suedia a declanșat în octombrie cea mai amplă mobilizare din ultimele două decenii după ce a identificat două vase necunoscute în apropierea apelor sale teritoriale. Incidentul a determinat suplimentarea bugetului Apărării cu 700 de milioane de dolari pentru modernizarea capabilităților flotei de submarine.

Statele Nordice, declarație comună: Rusia, cea mai mare amenințare pentru securitate Europei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel