Filmului lui Mungiu, 'Bacalaureat', proiectat în prezenţa premierului Cioloş

Filmul 'Bacalaureat' a fost proiectat miercuri, la Institutul Cultural Francez din Capitală, în prezenţa premierului Dacian Cioloş, regizorul Cristian Mungiu declarând, înaintea evenimentului, că industria cinematografiei a obţinut, timp de zece ani, 'ştiri pozitive despre România'. 

Cristian Mungiu a obţinut anul acesta, la Festivalul de la Cannes, premiul de Regie, pentru 'Bacalaureat'.

El a vorbit, miercuri, despre cum vede viitorul industriei filmului românesc.

'E întotdeauna loc de ceva mai multă organizare. E bine că am reuşit să obţinem atât de multe ştiri pozitive despre România, prin cinema, în ultimii zece ani. Ce s-a întâmplat nu a fost un plan al nimănui, nici ce s-a întâmplat cu fiecare dintre noi, nici senzaţia că am fi fost organizaţi în vreun fel. Poate că lucrul ăsta ar putea continua aşa cum a fost, dar eu fac parte din cei care cred că, din când în când, e bine să restructureze lucrurile', a spus Cristian Mungiu, înainte de proiecţia filmului.

Ministrul Culturii a vorbit despre importanţa filmului în cultura română.

Ea a vorbit, la Cinema 'Elvira Popescu', unde a avut loc proiecţia, despre planurile de viitor pentru filmul românesc şi despre relaţia cu Cristian Mungiu.

'Ne cunoaştem de zece ani. L-am invitat, acum 10 ani pe Cristian Mungiu, la New York. Eu eram atunci director al ICR New York. El nu făcuse atunci decât filmul 'Occident'. După aceea, a câştigat Palme d'Or şi am fost cu el la Los Angeles unde, într-o sală uriaşă, era conferinţa de presă a tuturor celor nominalizaţi la Globul de Aur şi au prezentat fiecare cine a produs filmul lor. Fiecare a început să înşire o lungă listă (...) şi am ajuns şi la Cristian (Mungiu - n.r.) care a zis ' '4 luni, 3săptămâni şi 2 zile' a fost produs de la mine cu o parte din bani, o parte de la CNC (...) cam atât'. Şi eu, în momentul acela, am avut un fel de revelaţie faţă industria de film internaţională şi industria de film din România şi capacitatea ei de a susţine un talent cum este Cristian Mungiu', a spus ministrul Culturii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel