Fifor acuză un ministru că face schimbări la comanda lui Gorghiu

Mihai Fifor este de părere că ministrul Educației face schimbări majore la comanda Alinei Gorghiu și susține că la actualul guvern este toxic tocmai că răspunde la comenzi politice. 

"Românii acceptau, anul trecut, cu brațele deschise, ideea unui guvern de tehnocrați în speranța unor schimbări... Numai că acest mare balon de săpun s-a spart la scurt timp. Asta după ce toți s-au convins că   'tehnocrații' sunt mai politizați decât orice membru al partidului liberal", este de părere liderul grupului PSD din Senatul României și Președinte al Consiliului Național PSD, Mihai Fifor.

Social-democratul susține că ultima dovadă este reprezentată de "indicațiile "pur întâmplătoare" ale copreședintei PNL Alina Gorghiu, cea care afirma, într-o postare pe Facebook, că politizarea managementului școlilor e un "virus" de care România trebuie să scape cât mai curând. Adică nu e nimic în neregulă ca ministrul Educației, Mircea Dumitru, să primească o serie de comenzi politice în problema numirilor pentru conducerea unităților de învățământ?". 

Toxic 

Mihai Fifor subliniază că unii directori de școli au fost schimbați în Arad pentru că au fost considerați simpatizanți PSD. El subliniază că "toxic pentru învățământul românesc, în ceea ce privește mandatul guvernului tehnocrat, este tocmai faptul să răspunde la comenzi politice. Politizarea managementului școlilor este un virus, dacă nu se ține cont de performanță, ci doar de culoarea politică a decidenților". 

Afirmațiile vin în contextul în care ministrul Educației, Mircea Dumitru, pregătește în luna octombrie concursuri pentru directorii de școli. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel