FED CUP: România a învins Serbia și s-a calificat în Grupa Mondială II

Echipa României de Fed Cup a trecut de reprezentativă similară a Serbiei și s-a calificat în Grupa Mondială II.

Update 18:29 - România a trecut de Serbia cu scorul de 4-1, în barajul pentru calificarea în Grupa Mondială II a Fed Cup. În ultimul meci al confruntării, perechea "tricoloră" formată din Monica Niculescu și Irina Begu a câștigat partida cu sârboaicele Jovana Jaksic/Nina Stojanovic, care au abandonat în primul set, la scorul de 2-1 pentru românce. România a revenit astfel în Grupa Mondială II a Fed Cup, după o pauză de 15 ani.

Știrea inițială:

Sorana Cîrstea a adus duminică după-amiază punctul decisiv României în confruntarea cu Serbia, după ce a trecut în trei seturi (6-3, 6-7, 6-3) de Bojana Jovanovski. Românca a fost aproape de o victorie în două seturi, când în actul secund a condus cu 5-2. Sârboaica a revenit însă și a împins meciul în decisiv, unde Sorana Cîrstea nu i-a lăsat prea multe șanse și a calificat echipa de Fed Cup a României în Grupa Mondială II.

Simona Halep a jucat două meciuri într-o zi

Înainte de victoria Soranei, cea mai bine clasată româncă în topul WTA, Simona Halep, a fost nevoită să joace două meciuri într-o singură zi, iar oboseala și-a spus cuvântul în cazul ei. Partida Simonei cu Bojana Jovanovski a început sâmbătă, însă a fost oprită în primul set, la scorul de 3-1 pentru româncă, din cauza ploii care a căzut peste București. Meciul s-a reluat a doua zi, de la ora 10:00, iar Simona Halep a câștigat în două seturi (6-2, 6-4) și a făcut 2-0 pentru România, primul punct fiind obținut sâmbătă, de Sorana Cîrstea, în urma victoriei cu Ana Ivanovici

La o distanță de doar jumătate de oră față de partida cu Jovanovski, Halep a trebuit să intre din nou în arenă, de data aceasta împotriva Anei Ivanovici, aflată la prima partidă a zilei. Mai proaspătă, sârboaica a trecut de româncă în două seturi (6-3, 7-6) și a câștigat primul punct al Serbiei, făcând 2-1 pentru "tricolore" la general. 

Victoria de duminică a Soranei Cîrstea a adus punctul decisiv României, care conduce Serbia cu 3-1 și câștigă barajul, calificându-se în Grupa Mondială II a Fed Cup. În aceste condiții, meciul de dublu (Irina Begu/Monica Niculescu - Jovana Jaksici/Nina Stojanovici) va conta doar pentru palmares.

Vezi și: Simona Halep a câștigat Fed Cup Heart Award 2014

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel