Farage, declarații revoltătoare. Schulz: Afirmațiile nu pot fi acceptate

Liderul populist britanic al UKIP, Nigel Farage, a luat cuvântul la Bruxelles, în Parlamentul European, după BREXIT.

"Moneda a eșuat. Regatul Unit nu va fi ultimul stat care va părăsi Uniunea Europeană. Întrebarea este ce facem acum. (...) Mi-aș dori o atitudine matură din partea dumneavoastră, de bun simț, pentru a negocia un altfel de relație. Știu că aproape nimeni dintre dumneavoastră nu ați avut un loc de muncă cinstit sau nu ați muncit în domeniul de afaceri, în comerț sau ați creat un loc de muncă în viața dumneavoastră", a zis Farage.

Pe fundal se auzeau scandări, dar și aplauze.

Martin Schulz a intervenit: "Dragi colegi, vă înțeleg reacțiile, dar ați preluat comportamentul tipic al UKIP. Iar, dumneavoastră domnule Farage, aș vrea să vă spun un lucru. Afirmațiile dumneavoastră conform cărora colegii aflați în această sală nu ar fi creat niciodată un loc de muncă sau nu ar fi avut un serviciu cinstit nu pot fi acceptate".

Farage a continuat: "Dacă vă tăiați craca de sub picioare și respingeți ideea unui acord comercial de bun simț, consecințele vor fi mult mai negative pentru UE decât pentru Regatul Unit și chiar absența unui acord avanteajează Regatul Unit. Haideți să fim realiști și să realizăm un acord fără tarife. După aceea să recunoaștem că Regatul Unit va continua să fie un stat prieten, va continua să coopereze și va fi cel mai bun prieten din lume al UE".

Gianni Pitella, președintele grupului S&D în PE, a spus: "Un singur lucru domnului Farage: nu știu să fluier și chiar dacă aș fi știut... nu v-aș fi fluierat, dar vă spun un lucru: Nu ați făcut bine țării dumneavoastră, iar istoria vă va arăta acest lucru, din păcate".

Parlamentul European votează marți în sesiune plenară extraordinară o rezoluție prin care urmează să solicite declanșarea imediată a procedurii de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Parlamentul "ia act de dorința cetățenilor Regatului Unit de a părăsi Uniunea Europeană și subliniază că voința poporului trebuie să fie respectată în întregime și pe deplin, începând cu activarea imediată a articolului 50 din Tratatul privind Uniunea Europeană", se arată în propunerea de rezoluție publicată pe site-ul Parlamentului European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel