”Fanatism religios”. BOR: Un pastor baptist l-a înfuriat pe Iohannis

Patriarhia Română îi răspunde preşedintelui Klaus Iohannis. Miercuri Iohannis a vorbit despre comunitatea LGBT şi demersul Coaliţiei pentru Familie de a modifica Constituţia. Patriarhia susține că aceste declaraţii sunt urmarea unei solicitări a pastorului baptist Iuga Viorel. 

În comunicatul de presă emis de Patriarhia Română se arată că declaraţile preşedintelui Iohannis sunt un răspuns la „o solicitare ultimativă" a pastorului baptist Iuga Viorel privind atitudinea Președintelui faţă de familia creștină. 

Patriarhia Română declară că demersul Coaliţiei pentru Familie de a introduce în Constituţie amendamentul că o familie este formată dintr-o uniune între un bărbat şi o femeie este legal. „Propunerea de amendare a Constituției nu reprezintă „o solicitare ultimativă", ci o chemare firească la exprimarea democratică a voinței cetățenilor cu privire la una dintre valorile fundamentale ale societății, familia.“ spune comunicatul.

Solicitarea Coaliţiei are ca scop declarat protejarea familiei tradiţionale şi nu condamnarea altor persoane. Organizaţia afirmă că această specificare în Constituţie nu este motivată doar religios ci şi de „de realitatea dramatică a prăbușirii demografice atât în România, cât și în celelalte țări europene“. 

În final Patriarhia îşi exprimă încă o dată sprijinul pentru demersul Coaliţei pentru Familie.  

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri următoarele lucruri despre modificarea Constituţiei: „În privinţa modificării Consituţiei nu este rândul meu să vorbesc despre asta. O să vorbesc pe urmă. Ce pot să spun este că eu provin dintr-o minoritate etnică şi dintr-una religioasă. Trebuie să revenim la toleranţă, cu bune şi cu rele. Nu toate grupurile etnice şi religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare şi să mergem pe calea fanatismului reliogios. Nu cred în ele şi nu le sprijin. Sunt adeptul deschiderii şi toleranţei către celălalt"

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel