Diaspora, în război total cu Adrian Năstase

Românii din Diasopra în răspund categoric lui Adrian Năstaase, după ce fostul premier a făcut o declarație controversată.

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) este revoltată de declarația fostului premier Adrian Năstase care a numit "indieni" milioanele de români plecați peste granită .

"Nu, domnule Năstase! Românii din diaspora nu sunt "indieni". Așa cum nu sunt nici "curve" sau "golani", cum i-a etichetat colegul dumbeavoastră de partid, Ioan Rus. Nu sunt nici "stafii", cum i-a jignit actualul președinte al PSD. Sunt doar românași care își iubesc țara și care au plecat din cauza politicienilor că dumneavoastră. Dacă ar fi avut un loc de muncă bun iar cei aflați la conducere ar fi furat mai puțin, mulți dintre ei nu ar fi plecat.

Cu privire la numărul mic al românilor din diaspora înscriși pentru votul din toamnă există trei motive:

1. Legea a fost prost făcută. Unii spun că ar fi fost gândită ca românii din diaspora să nu poată vota.
2. Campania de informare a românilor din diaspora cu privire la modificările legislative legate de alegeri a fost gândită superficial, iar majoritatea românilor din diaspora incă nu știu ce trebuie să facă pentru a vota.
3. Românii din diaspora și-au mai prierdut interesul pentru a vota și sunt sătui de politicieni de tipul dumneavoastră.

"În ultimii ani se tot vehiculează ideea că diaspora este împotriva ștăngii. Greșit: PSD-ul dusmăneste milioanele de români din afară granițelor. Ei fac declarații iresponsabile și incearcă să ne împiedice să votăm, ca pe urmă să se plangă că pierd alegerile. Această ură față de românii care pleacă în afara granițelor mă duce cu gândul la vechiul regim care te băga în pușcarie doar dacă încercai să pleci afară." a declarat Daniel Tecu, preseintele FADERE", se arată într-un comunicat de presă.

Declarația lui Năsatse

"Avem foarte mulţi generali şi prea puţini indieni la Uniunea Salvaţi Bucureştiul. Iată şi acest exemplu de a număra indienii. Când ai nevoie de ei, s-ar putea să nu îi găseşti. Mă uit cum se fac registrele pentru votul din străinătate. Acolo apar foarte puţini indieni. Au dispărut", a tunat Năstase la Antena 3 la emisiunea Q&A realizată de Alessandra Stoicescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel