Facebook a refuzat contul unui bărbat, deși numele era real

Un bărbat din Hawaii a declarat război Facebook-ului, după ce, săptămâna trecută, platforma de socializare i-a înghețat contul pe motiv că nu și-a folosit adevărata identitate la deschiderea contului. Însă bărbatul susține și probează chiar cu documente că a folosit numele real.

 

Chase Nahooikaikakeolamauloaokalani Silva și-a creat un cont de Facebook cu numele real, însă platforma de socializare i-a suspendat accesul la rețea, din cauza noilor reglementări.

Potrivit acestora, oricărei persoane care își deschide un cont de Facebook cu un nume care pare fals, îi va fi suspendat accesul, întrucât Facebook dorește să "știe tot timpul cu cine interacționați", pentru a "păstra comunitatea sigură", scrie stirileprotv.ro.

Doar că Chase Nahooikaikakeolamauloaokalani Silva este chiar numele real al bărbatului, recunoscut și de guvernul Statelor Unite.

Ulterior, la scurt timp după ce a fost avertizat că trebuie să schimbe numele, Silva și-a redeschis contul, sub numele Chase N Silva, și și-a făcut cunoscută nemulțumirea într-o postare. 

"Acesta este numele meu. Sunt un mândru locuitor al Hawaii-ului, care dorește să-și folosească numele ce mi s-a dat".

Potrivit barbatului, citat de huffingtonpost.com, numele, pe care i l-a ales străbunica sa, s-ar traduce prin "a fi puternic și a-ți trage puterea din Rai".

În legătură cu acest caz, Andrew Souvall, un reprezentat Facebook, a oferit, într-un mail pentru huffingtonpost.com, câteva precizări. "Am cerut întotdeauna ca oamenii să-și folosească adevărata identitate atunci când deschid conturi", a spus Andrew Souvall adăugând că sunt însă și persoane care au obiceiul de a folosi nume false "pentru a se angaja în infracțiuni".

Silva consideră că Facebook nu ar trebui să dicteze celor aproximativ 830 de milioane de utilizatori ce nume pot utiliza. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel