Fabrica Ford de la Craiova se închide pentru revizia generală anuală

Ford va închide fabrica de la  Craiova în perioada 24 iulie - 18 august, perioada de vacanță pentru angajați, timp în care toate liniile de producție și montaj intră în revizie generală anuală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ford România, Ana Maria Timiș, ultima zi de muncă pentru angajații Ford este miercuri, 23 iulie, iar 24 și 25 iulie fac parte din programul de oprire temporară a activității ca urmare a cererii scăzute de autoturisme de pe piața europeană. Începând cu 26 iulie, angajații Ford România intră în perioada de vacanță, aceștia revenind la lucru pe 18 august, informează Agerpres.

Întrebat în urmă cu cinci zile dacă și în perioada următoare fabrica Ford din Craiova își va mai întrerupe temporar activitatea, directorul general al Ford România, Zoltan Brassai, a declarat că fabrica are o linie de producție flexibilă pentru a putea produce în funcție de cererea pieței și nu va produce mașini "pentru câmpul verde" ca să aibă mașini pe stoc dacă nu are comenzi.

Citește și: Ford va produce în România şi modelul Fiesta

"Noi nu mai producem cincinalul în patru ani și jumătate. Avem planuri de un an, lunare, săptămânale, zilnice și cum este cererea, așa este și producția. Avem flexibilitate a liniei de producției să producem mai mult când se cere mai mult și să producem și mai puțin dacă cererea este mai mică. Nu o să producem pentru câmpul verde, ca să avem mașini pe stoc dacă nu au comandat clienții", a spus Brassai, joi, într-o declarație de presă la care a participat și ministrul Economiei, Constantin Niță.

Potrivit lui Brassai, 98% din producția de modele B-Max se exportă, iar la motorul EcoBoost, care se produce pentru patru continente, procentul este e și mai mare.

Citește și: Ford va fabrica la Craiova un motor de 1,5 litri, pe benzină

"Aici ar trebui să vedem și lucrurile pozitive și lucrurile celelalte. Lucrul pozitiv este că EcoBoost a fost ales motorul internațional al anului, un titlu global care înseamnă cel mai bun motor din lume și este ceva ca un motor să fie cel mai bun din lume trei ani la rând. Și puțini știu în țara asta că cel mai bun motor din lume este produs la Craiova", a mai spus directorul general al Ford România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel