Un gigant industrial deschide o fabrică la Cluj de Ziua Europei

Construită într-un timp record, fabrica  de la Cluj va fi inaugurată în data de 9 mai. Inaugurarea unității de producție din România va coincide cu marcarea Zilei Europei.

Echipa Bosch care a participat la ridicarea fabricii de la Cluj a fost formată din angajați din România (București și Cluj), Germania (fabrica din Ansbach), Franța (unitatea de producție din Mondville) și Ungaria (centrul Bosch din Hatvan). Pentru construirea în timp record,  noul punct de lucru al companiei germane a primit distincția "Automotive Electronics Speed Award".

Bosch a investit la Cluj, în primă fază, suma de 77 milioane de euro în noul centru de cercetare și producție care ocupă o suprafață totală de circa 38.000 mp.

Potrivit companiei, până la începutul anului 2014, un număr de 325 de angajați și-au desfășurat activitatea în domeniul producției și cercetării în cadrul acestui centru. De-a lungul următorilor ani, locația urmează să fie extinsă, iar Bosch plănuiește să continue procesul de recrutare.

Din punct de vedere organizațional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvoltă și produce unități electronice de comandă, semiconductori și senzori pentru industria auto și alte domenii.

Divizia are 17 unități de producție la nivel mondial și un număr de aproximativ 20.000 de angajați.

Grupul Bosch este reprezentat în România în patru orașe: București, Blaj, Cluj și Timișoara.

Citește și: Bosch vine la Jucu, unde va investi 60 milioane de euro

În București, Bosch este prezent din anul 1994 cu o societate de distribuție de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranță și comunicații, precum și de echipamente auto. Începând cu anul 1999, Bosch este prezent în Capitală și prin BSH Electrocasnice SRL.

Din 2007, la Blaj se află Bosch Rexroth cu o unitate de producție pentru tehnică liniară, care a fost extinsă în 2013 cu o nouă fabrică destinată industriei auto. De asemenea, începând cu anul 2008, în Timișoara se află un centru de comunicare Bosch.

La începutul anului 2014, numărul total de angajați ai concernului Bosch în România era de circa 2.000 de persoane.

Conform cifrelor preliminare, în anul fiscal 2013, aproape 281.000 de angajați au generat vânzări la nivel global de 46,4 miliarde de euro, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel