EXCLUSIV  EXPLOZIV: Cine face politica fiscală a României. "O bancă privată are acces la informații de stat"

Economistul Lucian Isar, invitat la interviurile DC News Live, a făcut o afirmație explozivă și a spus cine face politica fiscală a României.

Este vorba despre președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, șef la Raiffeisen. Practic o bancă privată are acces la informații de stat, fiind în Consiliul Fiscal și totodată la Raiffeisen. Până acum nimeni nu și-a pus această problemă.

Lucian Isar a mărturisit că este mai mult decât uimit de faptul că, deși Ionuț Dumitru deține și funcția de economist-şef al Raiffeisen, acesta nu este declarat în stare de incompatibilitate.

"Lucrează și acum la Raiffeisen. Este una dintre situațiile de incompatibilitate care pe mine mă lasă perplex, dar se pare că nu e, nu știu cum. Probabil că o bancă străină este interesată să aibă acces la prima mână la informații pe care le primește o instituție a statului. Consiliul Fiscal este o instituție a statului, are acces la un set de informații pe care o bancă normală sau o companie normală nu le primește", a afirmat economistul Lucian Isar.

Sfat tăios

În plus, economistul i-a transmis lui Ionuț Dumitru că "ar trebui să se simtă mai puțin tentant să intre în dezbaterea politică", având în vedere că a susținut, în 2010, tăierea de pensii și salarii.

"Vedem o creștere economică peste potențial, cel mai probabil nesustenabilă", a declarat în urmă cu câteva zile, președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, acesta precizând și că, programele electorale anunțate de partide sunt nerealiste.

"Toate programele electorale, indiferent de culoarea partidelor politice, propun două lucruri: scădere masivă de taxe pe toată linia și creșteri masive de cheltuieli, în special de cheltuieli sociale. Așa ceva nu poate să fie realist, mai ales în condițiile în care echilibrele macroeconomice arată o deteriorare în momentul de față", a spus președintele Consiliului Fiscal.

Lucian Isar, sfat tăios pentru președintele Consiliului Fiscal 

Economistul Lucian Isar, invitat la DC News Live, a comentat dur în legătură cu afirmațiile președintelui Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru. 

"Am văzut declarația d-lui Ionuț Dumitru și am reamintit că, în 2010, nu era șef la Consiliul Fiscal, dar era tot era șef la Raiffeisen și el a susținut tăierea de pensii și de salarii. Foarte mare, am publicat pe blog citat din dl Ionuț Dumitru. Un economist care a putut să susțină tăierea de pensii și salarii ar trebui să se simtă mai puțin tentat să intre în dezbaterea politică. Până la urmă, dl Ionuț Dumitru a comentat la programele celor două mari partide politice, nu a avut o prestație lipsită de conținut", a afirmat economistul Lucian Isar.

Declarația integrală de la minutul 24:30

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel