Explozie PUTERNICĂ la o fabrică de pâine din Brașov: 5 răniți și o persoană sub dărâmături

O explozie puternică urmată de un incendiu a izbucnit, joi seară, în apropierea stadionului din Braşov, la o fabrică de pâine Vel Pitar. 5 persoane au fost rănite și una ar fi prinsă sub dărâmături. Potrivit primelor informații, 10 persoane se aflau în incinta fabricii. 

UPDATE: O persoană a murit și alte cinci persoane au fost rănite în urma exploziei de joi seara de la Brașov, potrivit ultimului bilanț.

Update: Cinci persoane au fost transportate la Spitalul Județean. Unul dintre răniți are arsuri pe față. Toate victimele sunt conștiente, a declarat la Digi24 prefectul Mihai Mohaci. O a șasea persoană a căzut de la etajul IV, în urma exploziei. Ea era conștientă, a putut răspunde medicilor, înainte de a fi transportată la spital.

În spațiul unde s-a produs explozia erau prezente 11 persoane, zece angajați și o a 11 -a persoană care probabil venise de la o altă firmă, să încarce făină, a precizat prefectul.

Codul roșu a încetat acum, doctorii au fost chemați de acasă, spitalele din regiune puse în alertă, dar criza a putut fi administrată pe plan local.

Concentrația de făină s-ar putea să fi fost la o cauză a exploziei, a mai spus prefectul.

Update: O persoana este cazuta intr-un tanc de depozitare a fainii, dar este in viata si coopereaza cu echipa de salvatori", a declarat viceprimarul Ciprian Bucur, prezent la locul exploziei, pentru newsbv.ro.

Update: Potrivit Realitatea TV, 20 ambulanțe se află la fața locului.

Update: Fabrica se află lângă Stadionul din Brașov, iar explozia a avut loc în timpul unui meci de fotbal. În clădire nu se lucrează de noapte, cele 10 persoane fiind personal de pază.

Update:  A fost iniţiat planul roşu, fiind mobilizate echipaje de intervenţie din judeţele limitrofe.

Update: E în plină desfășurare o ședință a celulei de criză de la Ministerul Sănătății, la care participă ministrul Nicolae Bănicioiu și secretarul de stat Raed Arafat.

Update: "Se pare că 10 persoane se aflau în incinta fabricii în momentul exploziei. Însă patru persoane au reușit să iasă pe piciorele lor după incident. 6 persoane au fost rănite, una singură aflându-se și la această oră sub dărâmături. Forțele de intervenție încearcă să ajungă la această persoană în timp util, coborând pe corzi, de la etajul 5 la etajul 1.

5 persoane rănite au ajuns de la spital, una singură prezentând arsuri pe 40 % din suprafața corpului.

Celelalte victime, au arsuri pe 10% din supafața corpului. La această oră, incendiul a fost lichidat", a anunțat la Antena 3, Constantin Sfreja, ISU Brașov.

Update: Ministrul Sănătății a declarat că Spitalele din Brașov fac față situației și au oameni pregătiți în astfel de cazuri.

Update: George Scripcaru, primarul Brașovului, a declarat că în momentul de față se știe că 5 persoane au ieșit pe picioarele lor din fabrică, 4 au fost duse la spital și una este prinsă sub dărămături.

Update: Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a declarat la România TV, că cinci persoane au fost rănite şi o altă ar fi prinse sub dărâmături. Pompierii au fost chemaţi de urgenţă să intervină cu mai multe autospeciale.

O persoană ar fi suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, iar celelate persoane sunt arse pe 10% din suprafața corpului.

Trei elicoptere sunt pregătite pentru a fi folosite de urgență.

Știrea inițială

Cel puțin trei oameni au fost răniți în urma unei exploziei.  

Flăcările uriaşe au fost surprinse în direct de camerele video de la stadionul FC  Braşov, unde se desfășura meciul de fotbal FC Brașov-CSM Râmnicu Vâlcea, din Liga a II-a.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicoiu, aflat într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, a declarat la scurt timp după producerea incidentului, că, la Brașov, totul este în desfășurare. Este vorba de răniți. Nu știm ce este la etajele superioare. Colegii noștri sunt în teren, iar Spitalul Județean se ocupă de preluarea răniților".

O explozie a avut loc, joi seara, la o fabrică de pâine de lângă Stadionul Tineretului din Braşov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel