Explozia de la Mihăilești. Se împlinesc 11 ani de la tragedie

Au trecut 11 ani de la explozia de la Mihăilești în care au murit 18 oameni, printre care și doi jurnaliști.

Tragedia, petrecută în urmă cu 11 ani, s-a produs din cauza exploziei unui autotren încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu.

"Din păcate timpul nu îl putem da înapoi, ceea ce s-a întâmplat este ireversibil, dar cei decedați sunt eroii noștri, eroii epocii moderne, care se luptă cu altfel de pericole iar memoria lor trebuie să rămână veșnic vie", a declarat, pentru Agerpres, prefectul județului Buzău, George Sava.

Pe data de 24 mai 2004, la ora 5,50, în comuna Mihăilești, județul Buzău, pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie a unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. Bilanțul tragedie a fost de 18 morți, dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști sosiți la fața locului, precum și 13 răniți grav.

Un crater cu adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperișurile mai multor case din zonă.

Elena Popescu şi Ionuţ Barbu, jurnaliștii Antenei 1

Reporterul Antena 1 Elena Popescu şi cameramanul Ionuţ Barbu au fost primii jurnalişti ajunşi la Mihăileşti. Doar caseta video a supravieţuit exploziei care a urmat.

Pentru supravieţuitori, amintirea doare şi acum. Astăzi, şi-au plâns colegii lângă troiţa ridicată în memoria lor, în curtea unităţii din Buzău.

Nici Alessandra Stoicescu nu i-a uitat. În urmă cu un an, invitată la emisiunea de pe Antena3, "Subiectiv", aceasta nu şi-a putut stăpâni lacrimile. 

"Mi se întâmpla destul de rar să nu pot să-mi stăpânesc lacrimile, dar atunci a fost un moment dificil. Sunt foarte multe sentimente pe care le am în acest moment. În ziua respectivă, încercam să ne mobilizăm, încercam să nu conştientizăm ce s-a întâmplat pentru ca acest lucru te doboară. A fost greu să vezi ca doi colegi nu mai erau cu noi pur şi simplu, într-o secundă, dintr-o sumă de greşeli. Şi-e foarte greu să înţelegi. La câteva ore de la tragedie, autorităţile se grăbeau să acopere totul şi să redea drumul circulaţiei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel