Experții din Petroșani, reacție la afirmaţiile lui Traian Băsescu privind ancheta din Colectiv

Afirmațiile lui Traian Băsescu referitoare la întârzierea anchetei din Colectiv nu a rămas fără răspuns. Conducerea INSEMEX precizează că rezultatele anchetei privind incendiul din clubul Colectiv nu sunt finalizate.

Potrivit România TV, reprezentanţi ai conducerii INSEMEX spun că în perioada următoare vor mai fi efectuate expertize şi în aproximativ o lună vom avea raportul final cu privire la cauza incendiului.

Potrivit primelor date din ancheta penală în cazul Colectiv, incendiul a izbucnit din cauza artificiilor de exterior care au aprins în câteva secunde burele de pe pereţii clubului. Experţii de la Petroşani au reconstituit incendiul din Colectiv şi au concluzionat că artificiile de exterior au aprins imediat buretele de pe pereţi, iar focul s-a extins în 50 de secunde la tavan.

Din primele cercetări, acei bureţi nu au fost curăţaţi cu detergenţi, însă focul s-a propagat cu o foarte mare viteză.

[citeste si]

Traian Băsescu s-a declarat îngrijorat de întârzierea expertizei privind cauzele incendiului din clubul Colectiv, afirmând că experţii de la Petroşani ştiu probabil deja care sunt elementele care nu corespund versiunii vehiculate până în prezent despre eveniment.

"Dacă mă îngrijorează ceva este întârzierea expertizei făcute la Petroşani. Ceva nu se leagă în ceea ce priveşte întârzierea în prezentarea rezulatelor expertizei făcute la Petroşani. Ceva nu este în regulă. Probabil rezultatele expertizei nu duc la toate concluziile acreditate până acum, nu neapărat la viteza de propagare a incendiului, ci la substanţele care au rezultat din acest incendiu. Este o părere", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu la B1 TV.
El a afirmat că se tergiversează prezentarea raportului final privind incendiul din clubul Colectiv, precizând că, personal, a mai văzut expertize între două ape.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel