EXCLUSIV. Diaconu dezvăluie planurile pentru Parlamentul European. "În niciun caz nu le voi da lor votul meu"

Mircea Diaconu lucrează împreună cu o echipă restrânsă la campania sa pentru alegerile europarlamentare din mai, pe care, spunea de curând actorul, o va realiza fără investiții financiare majore. După ce a câștigat disputa cu Agenția Națională de Integritate, iar instanțele din România i-au permis să intre în cursa pentru plenul de la Strasbourg, DC News l-a contactat pe actor pentru câteva întrebări de fond despre ce va face viitorul eurodeputat Diaconu.

Candidatul independent la europarlamentare Mircea Diaconu spune că nu intenționează să se alăture niciunei familii europene, dacă va va fi ales europarlamentar la alegerile din 25 mai. Actorul mărturisește însă că rămâne apropiat de liberali și că nu va sprijini sub nicio formă Partidul Popular European

"Eu de familie sunt român, să știți. Atât. Sunt independent și așa rămân. Sunt apropiat de liberli, fără discuție, și liberal rămân în mentalitatea, în practică, în ce vreți. În niciun caz popular.  Asta pot să vă spun. N-o să ajut cu nimic. Votul meu o să-l dau și eu cuiva, evident asta, în niciun caz popularilor", a declarat fostul senator pentru DC News.

Diaconu a spus că a urmărit "în măsura în care a avut acces" ieșirile publice și dezbaterile dintre candidații la șefia Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Martin Schulz și Guy Verhofstadt. "Mă hotărăsc să dau și eu votul cuiva, și în niciun caz din prima. Repet. În mentalitate sunt liberal fără discuție, dar sunt independent și așa rămân", a punctat Diaconu.

L-am întrebat pe Mircea Diaconu și în ce comisie din Parlamentul European i-ar plăcea să activeze. "Bineînțeles că zona mea este cultură, educație, asta este zona care mă pasionează și la care sper să mă și pricep", a precizat Mircea Diaconu.

Fostul senator al PNL a menționat că nu a avut nicio discuție cu președintele PNL, Crin Antonescu, de când a primit o decizie favorabilă candidaturii din partea Curții de Apel București.

La alegerile parlamentare din 2008, Mircea Diaconu a fost ales senator în colegiul uninominal 1 din Circumscripția electorală nr. 03 din Argeș, județul în care s-a născut.

Ca parlamentar, Diaconu a lucrat în două comisii permanente, cea pentru egalitate de șanse și cea pentru cultură, artă și mijloace de informare în masă. Totodată, Diaconu a fost membru al comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO.

VEZI și: Mircea Diaconu poate candida la europarlamentare. Decizia CAB, definitivă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel