Exclusiv. Ce s-a întâmplat cu fiul lui Adrian Sobaru. "Este fantastic"

Toți românii știu povestea lui Adrian Sobaru, angajatul de la TVR care în anul 2010 s-a aruncat de la unul din balcoanele sălii de plen a Parlamentului. În timpul saltului, el a strigat: “Pentru tine, Boc!”. Purta un tricou pe care scria: “„Ne-ați ciuruit!!! Ne-ați vândut și ne-ați trădat. Ne-ați ucis viitorul copiilor. Ne puteți lua viața și bani dar nu LIBERTATEA!!!". De asemenea, în suflet purta o durere uriașă legată de fiul său care suferea de autism.

De Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, 2 Aprilie, Adrian Sobaru, a acordat un interviu pentru DC News în care ne-a spus cum se mai simte băiatul lui. Călin este un învingător. S-a luptat cu această tulburare care îl ținea prizonier în propria lume, iar acum normalitatea nu îi mai este străină. Merge la o școală normală și are de gând să urmeze o facultate în Germania. Are toate șansele să facă performanță datorită faptului că este un adolescent extrem de inteligent.

"Este pe drumul cel bun. Este fantastic ce se întâmplă. Mulți au rămași șocați de rezultatele lui. Tot timpul a fost inteligent, doar că trăia într-o lume a lui. Cu ajutorul doamnei Diana Șucu și a celor două doamne psiholog care au făcut minunile cu copilul, vă spun sincer că după un an de zile de școală normală, a ajuns primul din clasă, iar acum este printre primii la matematică", ne-a spus Adrian Sobaru.

Întrebat dacă și-a pierdut la un moment dat speranța, acesta a zis: "Nu și vă spun de ce. Chiar dacă nu ar fi avut nicio șansă, în momentul în care renunți la speranță, ai închis tot. Fără ajutorul celor trei doamne, fiul meu ar fi pierdut dreptul la o normalitate. Dacă ar fi mers în continuare la școala specială, nu ar fi putut termina un liceu normal. Doamnele au accelerat procesul lui de vindecare și au făcut minuni".

Adrian Sobaru a transmis și un mesaj pentru părinții care au copii cu autism, pentru acei oameni care și-au pierdut speranța și nu văd nicio cale de salvare: "Oamenii nu pot să renunțe la speranță, chiar dacă ai lor copii nu mai au nicio șansă. Trebuie să meargă tot înainte și să se lupte, chiar dacă sistemul încă nu este așa cum ar trebui. Să nu țină copilul închis în casă! Nu îl protejează, dacă îl țin în casă. El trebuie să se descurce în viață. Nu trebuie să-l trateze ca pe un copil bolnav. Pentru copiii autiști, psihologii sunt cei mai importanți oameni. Pe mine m-au sunat foarte mulți părinți să-mi ceară ajutorul, fiind uimiți de rezultatele lui Călin. Nu trebuie să uităm un lucru: Einstein a fost autist".

Adrian Sobaru subliniază un lucru extrem de important: faptul că societatea nu își dă seama de potențialul enorm  pe care îl au tinerii autiști. "Tinerii autiști au niște capacități incredibile. Nu degeaba s-au făcut atâtea filme despre autiști, nu degeaba Einstein a fost autist. Societatea are de câștigat în momentul în care pune pe picior un copil cu autism. Fiul meu nu este un caz izolat. Mi-ar plăcea să ajut toți părinții. Eu îi iubesc pe cei doi psihologi care mi-au salvat copilul. Sunt sfinți pentru mine datorită efoturilor pe care le-au făcut", a conchis tatăl lui Călin.

FOTO: CLICK.RO // LIBERTATEA.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel