EXCLUSIV  Excludere Valeriu Zgonea. Ești sifonul voluntar al ambasadelor! Scandal în ședința PSD

Excluderea lui Valeriu Zgonea din PSD nu fusese tranșată înainte de ședința Comitetului Executiv Național. Liderii partidului erau hotărâți să îi retragă funcțiile de la Cameră și din partid, după ce Zgonea i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, la aflarea sentinței în dosarul Referendumul. Președintele de onoare, Ion Iliescu, care nu are drept de vot în CExN, ceruse colegilor săi să îngroape securea războiului și amintise că Zgonea a venit în PSD în anii de opoziție din deceniul nouă. Liviu Dragnea a declarat că nu va propune nicio măsură, ci va asculta ce spun membrii CExN.

Radu Moldovan, care vineri părea să-l susțină pe Zgonea, a lipsit de la ședința Comitetului Executiv. Ședința a debutat furtunos, a declarat pentru DCNews un participant la CExN.

Lui Valeriu Zgonea i s-au reproșat contrele cu parlamentarii PSD, antipatia pe care o manifestă față de aceștia, dar mai ales declarațiile la arestarea Olguței Vasilescu. Colegii nu-l mai suportă, au spus parlamentarii. I s-a spus că este sifon voluntar la ambasade. Ni se plâng oameni din ambasade că se trezesc cu el pe cap să le dea amănunte, să le spună ce se întâmplă în partid, deși ei nu i-au cerut asta. Spui minciuni despre PSD, că vrea să lovească statul de drept și îi raportezi pe cei din Parlament, chiar și din alte grupuri, i s-a reproșat. Olguța Vasilescu și Codrin Șefănescu, cei mai vehemenți contestatari ai lui Zgonea, nu au apucat să vorbească la CExN.

Jocurile cui le faci?

I s-a dat cuvântul lui Valeriu Zgonea, referitor la raportul Comisiei de Etică și Litigii, care a susținut că a încălcat statutul. Valeriu Zgonea a respins acuzațiile de încălcare a statutului, a refuzat să-și dea demisia din funcții și a declrat că este solidar doar cu cei care sunt cinstiți și responsabili. Replica a stârnit o furtună de proteste: dacă suntem vânați nu înseamnă că suntem necinstiți, noi vrem să nu îi dezamăgim pe români, nu pe tine. Jocurile cui le faci, i s-a strigat din sală? Poziția adoptată de Valeriu Zgonea a încins și mai rău spiritele, înclinând, probabil balanța. Gabriela Firea, Rovana Plumb, Viorica Dăncilă, liderii județeni de la Olt, Vaslui, Călărași, Timiș, Brăila și PSD Diaspora au cerut sancțiunea maximă.

Reacția lui Zgonea nu a fost anticipată

Întâi a fost votată procedura, stabilindu-se vot deschis. Apoi s-a trecut la votarea propunerii de excludere din partid. A fost unanimitate, lucru care nu s-a întâmplat nici la excluderea lui Mircea Geoană sau marian Vanghelie, când au existat abțineri și voturi împotrivă. Liderii PSD s-au așteptat ca după excludere, Zgonea să-și dea demisia din funcția de președinte al Camerei. Când am văzut declarația lui Valeriu Zgonea de la ieșirea din sediul PSD, în sală a fost stupoare, ne-au declarat participanți la ședință. După vacanța de Paști, PSD va începe procedurile de revocare a lui Zgonea din poziția de președinte al Camerei Deputaților. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel