Eveniment inedit în weekend la Palatul Mogoşoaia

mogosoaia
mogosoaia

Japonia constituie tema primei ediţii a evenimentului 'Culturile Lumii', ce va fi organizat duminică în spaţiile Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia.

De la ora 10,00 la standurile Takumi oaspeţii pot răsfoi şi cumpăra cărţi ale marilor scriitori japonezi traduşi în România, iar la ora 11,00 copiii sunt invitaţi să asculte basme şi legende japoneze în lectura actriţei Andreea Stafie.

De la ora 11,30 cei mici pot participa la atelierul de origami coordonat de Corina Bratu, cele mai reuşite creaţii de hârtie fiind premiate de magazinul Takumi, urmând ca de la ora 13,30 să fie reliefată personalitatea scriitorului Matsuo Basho, iar actriţa Andreea Stafie va propune un recital de Haiku.

Un discurs al ambasadorului Japoniei, Kisaburo Ishii, este programat de la ora 13,50, urmat, de la ora 14,00 să debuteze Ceremonia ceaiului oficiată de Nojiri Michiko Sensei, în compania Chado Urasenke Tankokai România şi de la ora 15,00, de o călătorie în lumea fascinantă a artei aranjării florilor - Ikebana propusă de Sanda Lazur. La ora 17,00 va începe recitalul extraordinar susţinut de laureaţii Concursului Internaţional 'România' de la Tokyo, ediţia a XI-a: violonistele Reika Sakamoto şi Ayano Shigematsu, acompaniate de pianista Ioana Enea, vor interpreta lucrări de: Eugene Ysaye, Serghei Prokofiev, Bela Bartok şi Maurice Ravel.

La concert accesul este permis doar cu invitaţie care poate fi obţinută, în limita locurilor disponibile, scriind pe adresa: [email protected]., precizează comunicatul. Pe tot parcursul zilei se vor derula filme documentare şi turistice despre Japonia. Organizat de Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, Asociaţia Pro Valores şi Ambasada Japoniei la Bucureşti, evenimentul 'Culturile Lumii' îşi propune să desfăşoare o serie de manifestări care prezintă arta, cultura, tradiţiile ţărilor din întreaga lume. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel