Eveniment excepțional de 1 Decembrie. Peste 100 de mașini accelerează Unirea

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 va marca cei 97 de ani de la Marea Unire într-un mod inedit. Sub genericul „Accelerăm Unirea”, peste 100 de mașini cu numere personalizate și cu steaguri tricolore la geamuri vor defila marți, 1 decembrie, pe traseul București – Ploiești. Întâlnirea celor 250 de unioniști care și-au anunțat prezența la eveniment va avea loc la Arcul de Triumf, la ora 12:00.

„Vom merge pe DN1 către Ploiești, unde la ora 14:00 ne vor întâmpina autoritățile locale, alături de care vom face un tur al orașului. De la ora 16:00 vom fi prezenți la concertul ansamblului folcloric Ștefan Vodă din Căpriana, iar apoi ne vom întoarce la București tot pe DN1, cu oprire la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Împreună cu noi vor sărbători Ziua Națională a României și un grup de zeci de tineri basarabeni, cărora administrația locală din Ploiești le vor face și o donație de carte românească", a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

(w670)

Și reprezentanții societății civile unioniste din Republica Moldova, reuniți în Blocul Unității Naționale (BUN), au pregătit o serie de evenimente pentru a marca Ziua Națională a României.

Eveniment cu adevărat excepțional

Astfel, 1 decembrie va debuta în inima Chișinăului cu o depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, începând cu ora 11:00. La ora 14:00 va fi dat startul unui marș al Unirii organizat de Platforma Civică „Onoare, Demnitate și Patrie". După manifestația stradală, unioniștii vor reveni în centrul Chișinăului, pentru un eveniment cu adevărat excepțional. La ora 15:00, în scuarul dintre Catedrala Mitropolitană și Arcul de Triumf, va fi desfășurată o hartă imensă, cu genericul „Republica Moldova și România; Reuniți în 2018".

Spectacole de lumini și hore ale Unirii

Spectacole de lumini, hore ale Unirii, defilări cu drapele tricolore și concerte vor avea loc în contextual Zilei Naționale a României în mai multe orașe de pe ambele maluri ale Prutului, la Alba-Iulia, Iași, Bârlad, Galați, Orhei, Bălți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel