EUROVISION 2015. Cine ar fi trebuit să câștige dacă votau doar telespectatorii

Seara de sâmbătă s-a terminat cu un câștigător al concursului Eurovision 2015: Mans Zelmerlow, reprezentantul Suediei.

VEZI ȘI: CÂȘTIGĂTOR Eurovision 2015. VOLTAJ: LOCUL ocupat - LIVE TEXT 

Mans Zelmerlow, care a interpretat melodia "Heroes", s-a clasat pe primul loc la Eurovision 2015. Suedia a obținut 365 de puncte, spre deosebire de România care a strâns doar 35 de puncte. 

(w670)

Dar ce s-ar fi întâmplat dacă votul juriului nu ar fi mai existat și ar fi fost luat în considerare doar votul telespectatorilor? Clasamentul ar fi stat cu totul altfel: Italia ar fi obținut locul 1, Rusia - locul 2 și Suedia - locul 3. Și România ar fi obținut un loc mult mai bun decât cel ocupat sâmbătă seară: în loc de 15, Voltaj s-ar fi clasat pe locul 12.

Italia

Grupul Il Volo, reprezentând Italia, a încheiat finala Eurovision 2015 cu "Grande Amore". Conform voturile telespectatorilor, Italia ar fi trebuit să câștige Eurovision 2015.

Revoltă pe Facebook

"Adevărații câștigători ai Eurovisionului sunt cei de la 'Il Volo', Italia. Au câștigat Televotul în Finală, urmați fiind de Rusia și pe locul 3 Suedia. Însă, marele juriu ,,echidistant a pus Italia doar pe locul 6! Așa a ajuns Italia să ocupe locul 3 la final... Rușine! Vreau să se scoată juriul ăla tembel! Să câștige ce vrea Europa și nu cinci oameni din fiecare țară!", a fost unul dintre mesajele postate pe Facebook de un fan al celebrului concurs.

VEZI ȘI: CÂȘTIGĂTOR EUROVISION 2015: SUEDIA, GERMANIA sau ESTONIA

Reguli de vot pentru finala Eurovision

- Telespectatorii pot vota prin intermediul aplicatiei oficiale, pe telefon și / sau SMS. Fereastra de vot se deschide după ce ultima piesă din concurs a fost interpretată, și se încheie 15 minute mai târziu.

- În fiecare țară va fi organizat un clasament al tuturor cântecelor, aranjate în funcție de rezultatele unui televot.

- Un alt clasament va fi alcătuit pe baza notelor obținute de juriu, 12 fiind punctajul maximum pe care îl poate obține fiecare țară.

- Câștigătorul Eurovision va fi ales în urma votului juriilor de specialitate din țările participante, cumulat cu votul publicului.

- Votul juriului și votul publicului au ponderi egale.

- Publicul și membrii juriului nu pot vota pentru țara pe care o reprezintă.

- Dacă există o egalitate între două sau mai multe piese în clasamentul combinat între voturile publicului și juriului, piesa care obține un clasament mai bun la tele-vot va prevala asupra celeilalte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel