Europarlamentarii PSD solicită sancționarea lui Farage în PE

Europarlamentarii PSD anunță că, în următoarea sesiune plenară a Parlamentului European, vor cere sancționarea lui Nigel Farage "pentru declarațiile antieuropene, xenofobe și discriminatorii pe care le-a făcut în campanie electorală".

"Având în vedere rezultatul obținut în alegeri de formațiunea extremistă a britanicului Nigel Farage, Partidul pentru Independența Regatului Unit (UKIP), atragem atenția asupra pericolului la care sunt supuși imigranții români stabiliți în Marea Britanie — acela de a fi puternic discriminați și defăimați în continuare", transmit membrii delegației PSD din Parlamentul European, conform Agerpres.

Ei anunță că în noua legislatură a Parlamentului European, delegația PSD va face un apel oficial către partidul lui David Cameron, "să nu alunece pe panta populismului și să nu preia elemente anti-imigranți din discursul reprobabil al extremistului Nigel Farage".

Vezi și: Seism politic la alegeri. Farage: Europa să iasă din UE

"Dacă britanicii nu i-au sancționat pe reprezentanții UKIP pentru discursul mincinos și discriminatoriu, o vom face noi, în Parlamentul European", se arată în comunicatul social-democraților.

"Delegația PSD din Parlamentul European va lucra pentru a coagula sprijin pentru o rezoluție antiextremism și de reconfirmare a principiului liberei circulații a forței de muncă pe teritoriul Uniunii Europene", adaugă eurodeputații PSD.

Conform acestora, reprezentanți ai Partidului Conservator au început deja să avanseze noi măsuri împotriva imigranților, fiind "evidentă tentația acestora de a exploata anumite temeri din rândul populației care au ieșit la iveală odată cu alegerile".

Social-democrații susțin că partidul de guvernământ din Marea Britanie are datoria nu să promită oamenilor noi măsuri împotriva imigrației, constrânși de sprijinul pe care l-a obținut UKIP, ci să le explice britanicilor că nu imigranții români sau bulgari sunt responsabili pentru diferitele dificultăți de ordin economic și social din Regatul Unit.

Citește și: Rezultat-șoc în Franța: cutremur pe scena politică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel