EURO 2016. Violențele de la meciul ANGLIA - RUSIA, achetate de UEFA. Moscova: Totul este în regulă

Confruntările  violente dintre suporterii Rusiei şi cei ai Angliei, înainte și după  meciul de sâmbătă, vor fi anchetate de UEFA. Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, a declarat că nu au existat incidente grave în stadionul Velodrome, sâmbătă seară. 

Incidentele au continuat şi în stadion, la finalul partidei, atunci când galeria Rusiei a intrat peste cea a Angliei. Un video şocant oferit de cei de la ESPN arată cum măsurile de securitate ale poliţiei franceze nu au fost suficiente şi un fan rus a intrat cu un pistol pe stadion. E drept, este vorba despre un pistol de semnalizare. Suporterul rus a tras cu acest pistol şi a trimis o torţă peste întreg stadionul, direct în mijlocul galeriei Angliei.

31 de suporteri au fost răniţi, iar unul se află în stare gravă, în urma confruntărilor violente de pe străzile din Marsilia, înaintea meciului Anglia-Rusia, de la Euro 2016.

UEFA a anunţat că a deschis o procedură disciplinară şi anchetează evenimentele de la Anglia - Rusia în vederea luării măsurilor care se impun.

Violenţele dintre suporterii englezi şi cei ruşi, în care au fost implicaţi şi francezi, sâmbătă, la Marsilia, înaintea meciului Anglia - Rusia de la Euro-2016, s-au soldat cu 31 de răniţi, dintre care patru sunt în stare gravă, iar şase fani au fost arestaţi, informează lepoint.fr, citat de News.ro.

Confruntări sângeroase 

Sute de huligani ruși, inclusiv unii înarmați cu cuțite, i-ar fi atacat pe suporterii britanici în Marsilia, iar poliția locală a intervenit pentru a despărți taberele, folosind, în acest scop, gaze lacrimogene. Violențele urmează altor două zile de bătăi între suporteri.

Incidente între suporteri şi forţele de ordine au avut loc și vineri, la Marsilia, unde zeci de fani au aruncat cu obiecte în direcţia poliţiştilor, care au răspuns folosind gaze lacrimogene, informează L'Equipe, citată de News.ro.

Reacția Moscovei: "S-a exagerat, de fapt totul este în regulă"

Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, a declarat că nu au existat incidente grave în stadionul Velodrome, sâmbătă seară, el acuzând însă faptul că nu a existat o "barieră" între susţinătorii echipelor Rusiei şi Angliei, şi a precizat că suporterii ruşi care au intrat cu torţe şi petarde în arenă vor fi pedepsiţi, informează espn.co.uk, citat de News.ro.

[citeste si]

"Nu au existat ciocniri... S-a exagerat, de fapt totul este în regulă. Când s-a terminat meciul, nu exista o barieră între fani. Englezii erau supăraţi, bineînţeles, dar situaţia s-a calmat repede. Astfel de meciuri ar trebui organizate corespunzător. Este necesar ca fanii să fie separaţi", a spus Mutko.

Ministrul a precizat, pentru R-Sport, că suporterii care au avut un comportament necorespunzător şi au intrat în arenă cu petarde şi torţe vor fi pedepsiţi.

Şi Aleksandr Şprigin, preşedinte al asociaţiei suporterilor ruşi, a spus că incidentele din stadion nu au fost atât de grave cât au părut. "Pur şi simplu suporterii englezi s-au ridicat şi au plecat în fugă din sectorul în care se aflau. Nu au fost confruntări. Poliţiştii erau acolo. Totul este în regulă", a afirmat el.

Federaţia rusă riscă din nou sancţiuni, după ce în urmă cu patru ani, la Euro-2012, în cazul său s-a luat o decizie cu suspendare de retragere a şase puncte, ca urmare a incidentelor din Polonia, la Euro-2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel