EURO 2016. România-Elveția. Presa internațională: "Tricolorii" au reușit din nou o prestație entuziasmantă

Naționala de fotbal a României "a reușit din nou o prestație entuziasmantă" contra Elveției, la EURO 2016, însă ambele echipe au șanse egale să meargă în faza următoare a competiției, notează presa internațională după partida din grupa A disputată miercuri seară pe stadionul "Parc des Princes", din Paris.

 

În fața Elveției, românii "au presat mai puțin ca împotriva Franței, dar au reușit din nou o prestație entuziasmantă, mai ales prin căpitanul lor, Vlad Chiricheș, care a făcut minuni în apărare, și extrema Gabriel Torje, foarte activ pe flancul drept", notează AFP, ce amintește de lovitura liberă bine executată de Torje în minutul 70.

Grație punctului obținut miercuri, calificarea nu este pierdută pentru români, cu condiția să aibă o evoluție bună în ultimul meci din faza grupelor, contra Albaniei, duminică 19 iunie, la Lyon.

Potrivit AFP, Elveția a fost "la fel de puțin convingătoare" împotriva României ca în primul său meci la EURO 2016 (1-0 cu Albania). Egalul de miercuri permite naționalei Elveției să se apropie de calificarea în optimi de finală.

Atacantul central Haris Seferovic are motive să-și pună întrebări, după ce miercuri a ratat două ocazii mari, care se adaugă celor trei pe care le-a irosit în meciul cu Albania, mai scrie AFP.

Citește și: EURO 2016. Mircea Badea, sfaturi pentru "tricolori" înainte de România - Elveția

Cotididanul de sport L'Equipe apreciază însă că elvețienii au ce să regrete, deși remarcă faptul că ei au dominat partida cu elevii luii Iordănescu. După ce România a deschis repede scorul, Elveţia şi-a concentrat eforturile pe egalare, însă dominarea sa nu i-a adus şi mai multe goluri, scrie L'Equipe. Jurnaliștii francezi îl laudă pe Bogdan Stancu, consideră că selecţionerul Anghel Iordănescu a făcut o alegere bună când l-a trimis în teren pe Chipciu în locul lui Stanciu, dar și că accidentarea lui Pintilii, înlocuit la pauză cu Hoban, a dereglat organizarea României.

Le Figaro notează că viitoarea adversară a Franţei în ultimul meci al grupei, Elveția, a înregistrat un semi-eşec în partida cu România.

Egalul dintre România şi Elveţia nu clarifică prea mult situaţia din Grupa A, înaintea ultimelor două partide, susțin jurnaliştii de la Le Monde. Totuşi, românii ar trebui să-i fie recunoscători lui Haris Seferovic, care, în pofida faptului că și-a creat numeroase ocazii, a reuşit să le rateze, descurajându-şi şi cei mai înfocaţi fani.

Publicaţia britanică The Mirror a scris după remiza din meciul România - Elveţia, scor 1-1, că nicio echipă nu îşi va dori să întâlnească formaţia antrenată de Anghel Iordănescu în fazele eliminatorii ale Euro-2016, dacă aceasta se va califica, relatează news.ro.

Elveţia merita "de o mie de ori" să câştige meciul cu România de la Euro-2016, scor 1-1, scriu cei de la cotidianul elveţian Le Matin, menţionând că rezultatul nu reflectă felul în care s-a desfăşurat jocul.

Citește și: EURO 2016. Marica: Obstacol serios pentru România

Franța este prima echipă calificată în optimile de finală ale EURO 2016 la fotbal, după ce a învins Albania cu scorul de 2-0, miercuri seara, la Marsilia, în Grupa A.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc duminică 19 iunie:

Elveția — Franța (Stade Pierre Mauroy — Lille, 22,00)
România — Albania (Stade de Lyon — Lyon, 22,00)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel