Eugen Tomac, PMP: Eugen Teodorovici să demisioneze imediat din funcția de ministru

Actualului ministru al Fondurilor Europene și viitor ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, i se cere demisia din Guvernul Ponta. Solicitarea aparține PMP, liderul partidului, Eugen Tomac, argumentând că Teodorovici a dat dovadă de "atitudine sfidătoare" atunci când a votat împotriva cererii DNA în cazul fostului ministru al Transporturilor, Dan Șova.

"Partidul Mișcarea Populară îi solicită domnului Eugen Orlando Teodorovici, ministru al Fondurilor Europene în cadrul Guvernului României, să demisioneze imediat din funcția publică deținută în stat.

Partidul nostru a luat act de poziția domnului ministru Teodorovici care, în calitate de senator în Parlamentul României, a votat la vedere împotriva reținerii și arestării senatorului PSD, Dan Coman Șova. Această atitudine sfidătoare din partea unui membru al Guvernului României, condus de către prim-ministrul Victor Viorel Ponta, îl obliga pe ministrul Teodorovici să-și prezinte demisia din înalta demnitate publică.
În condițiile în care România este supusă unui profund proces de monitorizare de către Comisia Europeană, în ceea ce privește reforma în justiție, este absolut revoltător ca ministrul care gestionează în cadrul executivului relația cu Comisia Europeana să acționeze împotriva intereselor României, votând împotriva solicitării Direcției Naționale Anticorupție.
Ministrul Eugen Orlando Teodorovici, propus pentru funcția de ministru al finanțelor, nu mai poate deține nicio funcție publică în cadrul Guvernului României, atât timp cât prin atitudinea sa a demonstrat clar că este străin de valorile care stau la baza Uniunii Europene, precum respectul față de statul de drept si independența justiției", a scris, sâmbătă, pe contul său de socializare, Eugen Tomac.

Reacția liderului PMP survine după ce, în urmă cu o zi, președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta au convenit în cursul unei întrevederi la Palatul Cotroceni ca actualul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, să preia portofoliul Finanțelor. 

EUGEN TEODOROVICI, ministru al Finanțelor: Ce spune președintele Klaus Iohannis

Eugen Teodorovici, avere: Patru case în Capitală, terenuri și o Dacie 1310

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel